Wegwerpkunst van Biersteker verrast bezoekers Westland Reünie

Een opvallende actie zaterdagmorgen op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Bezoekers van de Westland Reünie zagen midden op het plein een kunstwerk, gemaakt van plastic wegwerpbekertjes. De actie was een initiatief van Biersteker Bouw, Dak- en Geveltechniek. Het bedrijf, actief op het gebied van duurzaam bouwen en renoveren, liet twee kunstenaars aan de slag gaan met het plasticafval van één braderiedag in Naaldwijk. ‘Hiermee vragen we aandacht voor de wereldwijde uitdagingen rondom overmatig plasticgebruik en vooral voor de impact die wij hierop hebben’, licht directeur Giel Biersteker toe.

Met de Westlandse ‘street art’ maakt Biersteker de uitdagingen die de groei van de wereldbevolking met zich meebrengt tastbaar. Het kunstwerk telt meer dan 3.500 liter plastic afval. Directeur Giel Bierstekerlegt uit: “De impact die wij als wereldbevolking hebben op het milieu heeft een steeds grotere keerzijde.Ik ben geen milieuactivist, maar wel van mening dat we al met kleine aanpassingen een positieve verandering teweeg kunnen brengen. Zeker als we het samen doen, want met elkaar kunnen we grenzen verleggen. En laten we dichtbij huis beginnen.”

Bewustwording vergroten
De opvallende actie is ingegeven door de wens van het bedrijf om duurzaam te opereren. Giel Biersteker: “We willen ook anderen hiermee inspireren. Zie het kunstwerk maar als een statement om de bewustwording ook in het Westland te vergroten.” Het kunstwerk is gemaakt door Beeldbouwers Bakker & van de Walle. In totaal is er meer dan 3.500 liter plastic voor gebruikt.

Hardplastic glazen
Samen met Restaurant Bij5, De Pianobar, Hotel Inn Naeldwyk en Enjoy Eten & Drinken heeft Biersteker het initiatief genomen om op de vier horecaterrassen in hardplastic glazen te schenken. Die plastic glazen zijn veilig in gebruik en kunnen in de vaatwasser. “Tijdens de feestweek kunnen de glazen meerdere malen worden gebruikt. Bovendien zijn ze ook volgend jaar te gebruiken.”