Wecycle-inleverbakken nu bij 2.500 supermarkten

Landelijk netwerk inleverplekken spaarlampen en kleine apparaten bij supermarkten

Dit jaar heeft Wecycle het aantal inleverplekken voor afgedankte kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen (e-waste) bij supermarkten verdubbeld naar 2.500 en bereikt hiermee een landelijke dekking. Deze groei speelt in op de behoefte van de consument om klein e-waste in te leveren bij supermarkten. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Uit onderzoek door bureau Motivaction blijkt dat van de mensen die spaarlampen bij voorkeur in een winkel inleveren, zes op de tien de voorkeur geven aan de supermarkt. Hiermee is binnen de winkels de supermarkt veruit het favoriete inleverpunt voor spaarlampen. Van de mensen die afgedankte kleine apparaten het liefst in een winkel inleveren, doet ruim een derde dit het liefst bij de supermarkt.

Jan Vlak, directeur Wecycle: ”Het is voor de inzameling belangrijk dat iedereen dichtbij en makkelijk spaarlampen en kleine apparaten zoals mobieltjes, cartridges en kleine huishoudelijke apparaten kan inleveren. Hiermee dragen mensen direct bij aan de circulaire economie. Supermarkten horen tot de meest populaire inleverpunten. Vandaar dat we het aantal inleverbakken daar hebben verdubbeld tot een landelijk dekkend netwerk. De uitbreiding met Albert Heijn dit jaar was hier een belangrijk onderdeel van.”

Inleveren van spaar-/ledlampen en/of kleine apparaten kan bij 2.500 vestigingen van de volgende supermarktketens: Agrimarkt, Albert Heijn, Attent, Boni, COOP, DEEN Supermarkten, DEKA Markt, Dirk Supermarkten, Emté, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, MCD supermarkt, PLUS, Poiesz, SPAR en Vomar. Naast supermarkten staan Wecycle-inleverbakken bij bouwmarkten, elektronicazaken, woonwinkels en tuincentra.

Campagne
Wecycle voert tot het einde van het jaar campagne om de supermarkt te promoten als inleverplek voor kapotte spaar-/ledlampen, oude mobiele telefoons en lege cartridges.