Walking Bins geven zwerfafval tweede leven

Van Gansewinkel en Opvallers verstevigen samenwerking in afvalscheiding op evenementen

Afvalverwerker Van Gansewinkel en fieldmarketingbureau Opvallers verstevigen de samenwerking in het Walking Bins project. Walking Bins motiveren bezoekers van evenementen in het gescheiden inzamelen van afval. Gemeenten en organisaties zetten de Walking Bins in op festivals en evenementen om zwerfafval te voorkomen. Van Gansewinkel en Opvallers gaan hier de komende jaren verder in samenwerken en tekenden daartoe onlangs een meerjarige overeenkomst voor.

De Walking Bins zijn in 2011 door Van Gansewinkel met Opvallers geïntroduceerd bij evenementen om zwerfafval te voorkomen en afvalscheiding te stimuleren. In 2014 zijn de Walking Bins veel actief voor gemeenten om tijdens allerlei events met de inwoners in gesprek te gaan over zwerfafval en afvalscheiding. De Walking Bin is een afvalinzamelaar in een speciaal daarvoor ontworpen pak met diverse vakken voor het gescheiden inzamelen van het afval. De inzamelaars lopen rond en motiveren bezoekers onder andere plastic bekers, blik, restafval en/of GFT in te leveren. Bezoekers die dit doen worden daarvoor beloond met een stuk fruit of een andere beloning. Van Gansewinkel werkt al ruim vier jaar samen met Opvallers en is afgelopen jaar op bijna vijftig events actief geweest, waar ruim 15.000 mandarijnen uitgedeeld zijn in ruil voor het ingezamelde afval.

“Afval scheiding begint bij bewustwording en communicatie over het nut en de noodzaak ervan”, aldus Florens Slob, directeur Business Development van Van Gansewinkel. “Van Gansewinkel streeft ernaar zo veel mogelijk afvalstoffen geschikt te maken voor nuttig hergebruik. De inzet van de Walking Bins is een creatieve invulling om ons credo ‘Afval Bestaat Niet’ verder te concretiseren. We hebben met dit concept succes op allerlei soorten events en festivals. Dat wordt zowel door onze klanten als de bezoekers erg gewaardeerd, de mensen die als “Walking Bin” aan de slag gaan krijgen altijd veel positieve reacties.”

Al 50 events geboekt voor 2015
Afgelopen jaar hebben Van Gansewinkel en Opvallers het concept een nieuwe impuls gegeven, dat resulteerde in bijna 40 opdrachten. Ook 2015 belooft een interessant jaar te worden met op dit moment al 50 Walking Bins promotieteam gereserveerd voor evenementen. “Organisatoren van evenementen willen graag wat extra doen om bewustwording te creëren bij het publiek over thema’s als duurzaamheid, afvalscheiding en het schoonhouden van een evenement. Dat is precies de rol van een Walking Bins team. Zij mengen zich tijdens een evenement in het publiek om afval in te zamelen en bezoekers bewust te maken dat de afvalscheiding een bijdrage levert aan een gezond en duurzaam milieu”, aldus Rens Raijmakers, projectmanager bij Opvallers. “Daarbij stellen de opdrachtgevers of vergunningverleners van een feest de extra aandacht voor duurzaamheid altijd erg op prijs. Dit concept geeft daar fysiek en actief invulling aan en ondersteunt tegelijkertijd de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeenten en commerciële organisaties die hiermee direct bijdrage aan een duurzame samenleving.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]