Waar ga jij e-waste recyclen? Wecycle speelt in op hoge recyclebereidheid Nederland

Niet of maar waar ga jij e-waste inleveren voor recycling? Deze vraag staat centraal in de landelijke Wecycle TV- en radiocampagne in aanloop naar de derde Nationale Recycleweek (11 – 17 oktober). Onderzoek toont aan dat ruim 80% van alle Nederlanders bereid is om al hun e-waste netjes in te leveren voor recycling mits dit gemakkelijk kan. Met meer dan 13.000 Weycle-inleverpunten is dat geen probleem.

Naast de gemeentelijke milieustraat zijn er lokale mobiele inleverpunten, inleverbakken in heel veel winkels (inclusief de kringloop) en kun je bij Wecycle Premium inleverpunten zelfs klein e-waste meegeven aan de chauffeur bij de levering van een groot apparaat. Ook (technische) groothandels doen mee en bieden klanten verschillende oplossingen. Dankzij de inzet van gemeenten, retail, bedrijven en de producenten van elektrische apparaten en lampen valt er inmiddels heel wat te kiezen en is de consument nu aan zet, thuis en op zijn werk!

Over de Nationale Recycleweek
De hele week rondom International E-waste Day (14 oktober) zijn er in Nederland inzamelacties en campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Recycling van e-waste zorgt voor nieuwe grondstoffen en ontlast het milieu.

Over Stichting OPEN en Wecycle
Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen we samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.