Vliko verhuist naar Zoeterwoude

In het weekend van 1 en 2 oktober verhuist toonaangevend waste-to-product bedrijf Vliko, officieel van Leiderdorp naar Zoeterwoude. De duurzame locatie in Zoeterwoude met twee supermoderne recyclinghallen en vernieuwd kantoor, is gereed.

De verhuizing van Vliko uit Leiderdorp is een lang gekoesterde wens, om zodoende de activiteiten op een duurzamere manier verder te kunnen laten groeien. Uiteindelijk is een goede plek gevonden op het bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude. Op de nieuwe locatie zijn twee supermoderne hallen verrezen die worden gebruikt voor het inzamelen en scheiden van de afvalstromen die Vliko bij haar klanten in de regio’s Leiden en Alphen inzamelt.

De hallen zijn duurzaam ingericht met volledige LED verlichting en 50% licht doorlatende platen. Vliko is in een vergevorderd stadium om zonnepanelen te plaatsen, waarmee de nieuwe locatie volledig energie-neutraal kan worden. In de hallen zijn speciale observatieposten ingericht, waarin bezoekers op een veilige wijze een ‘kijkje in de keuken’ kunnen nemen. De locatie heeft een nieuwe weegbrug en het bestaande kantoorgebouw is volledig gerenoveerd.

Algemeen directeur van Vliko Louis Sciarli geeft aan: “We zijn enorm trots op deze prachtige nieuwe en duurzame locatie. Alle faciliteiten zijn aanwezig om onze recyclingprestaties verder te verhogen. Ook op het gebied van milieu en veiligheid is er gebruik gemaakt van de nieuwste snufjes en voldoen we aan alle gestelde eisen. Een ander groot voordeel is dat we straks een veel betere logistieke aansluiting hebben via de N11 en A4. Vanuit onze nieuwe locatie gaan we de komende jaren nog meer inzetten op het terugwinnen van grondstoffen voor nieuwe producten uit afval. Een heldere missie die wij bij Vliko in de gehele organisatie uitdragen. Met oog voor mens, milieu en maatschappij doen we dit op een zo duurzaam mogelijke manier.”

Al ruim 50 jaar verzorgt Vliko de afval- en reststoffeninzameling voor bedrijven in en rondom de regio’s Leiden en Alphen. Vliko regelt alles op het gebied van afvalinzameling en -verwerking op een duurzame manier en is een professionele dienstverlener die bijna 90% van de ingezamelde afval- en reststoffen weet te recyclen tot grondstof, bouwstof of brandstof.

Vliko is een onderdeel van Shanks Group plc, het grootste beursgenoteerde ‘waste-to-product’ bedrijf in Europa. In Nederland is Shanks actief met verschillende dochterbedrijven die onder hun eigen naam in hun marktsegment opereren met ruim 2.000 werknemers en vanuit 40 locaties door heel Nederland. Jaarlijks verwerken wij in Nederland meer dan 5.000.000 ton afval en weten daarvan dankzij voortdurende innovatie bijna 90% te recyclen en gereed te maken voor hergebruik.