Vliko verhuist in zomer 2016 naar Zoeterwoude

Vliko, momenteel gevestigd aan de Achthovenerweg in Leiderdorp, vertrekt in 2016 naar Zoeterwoude. ‘Sinds kort is de definitieve milieuvergunning van kracht. Binnenkort gaat de eerste paal de grond in op onze nieuwe locatie’ zegt Louis Sciarli, algemeen directeur van Vliko. Hier worden twee supermoderne hallen gebouwd voor de op- en overslag van afval.

De huidige locatie in Leiderdorp voldeed vanwege in meerdere opzichten niet meer aan de visie van Vliko. ‘Met de nieuwbouw op het bedrijventerrein in Zoeterwoude is Vliko klaar voor de toekomst’ stelt Sciarli. ‘Logistiek gezien heeft de nieuwe locatie vele voordelen met de nabijheid van de A4 en N11’. Hierdoor kunnen de werkzaamheden op een efficiënte en duurzame manier worden uitgevoerd. In de twee grote hallen worden de verschillende afvalstromen, zoals papier, plastic, bouw- en sloopafval, hout en puin duurzaam gescheiden, waarna het elders zal worden verwerkt voor recycling/hergebruik.

Louis Sciarli gaat verder: ‘Als toonaangevend milieubedrijf hecht Vliko grote waarde aan veiligheid en het milieu. We voldoen vanzelfsprekend aan de strengste milieueisen en kunnen daarom gezien worden als een ‘schoon’ bedrijf. Afval is voor Vliko namelijk de grondstof van de toekomst.
Ruim 93% van de door Vliko ingezamelde afvalstoffen en reststoffen wordt gerecycled tot secundaire grondstoffen en nuttig hergebruikt. Denk hierbij aan oud papier als grondstof voor nieuw papier, puingranulaat voor de wegenbouw of plastic voor nieuwe doeleinden.

Vliko
Vliko is al ruim 50 jaar een toonaangevend milieubedrijf in Zuid-Holland, gespecialiseerd in afvalverwerking en recycling. Ruim 93% van de door Vliko ingezamelde afvalstoffen en reststoffen wordt gerecycled en nuttig hergebruikt. Hetgeen volledig in lijn ligt met de missie: ‘making more from waste’. Vliko regelt alles op het gebied van afval en afvalverwerking op een duurzame manier.
Voor iedere organisatie, van klein tot groot, biedt Vliko een op maat gemaakte totaaloplossing van inzameling, bewerking en verwerking van afvalstoffen tot reiniging en transport van afvalstoffen.