Van Vliet Contrans brengt jonge kinderen belang afvalscheiding bij

Uniek experiment met Dak kindercentra

Afvalverwerker Van Vliet Contrans uit Wateringen en Dak kindercentra uit Den Haag gaan jonge kinderen leren omgaan met afval. Voor kinderen is een speciale scheidingswijzer ontwikkeld die hen stimuleert afval te scheiden. Van Vliet Contrans is al langer verantwoordelijk voor de afvoer en de verwerking van het afval op de locaties.

Dak kindercentra biedt professionele opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in ruim 65 kindercentra in ruim 65 vestigingen, verspreid over de regio Haaglanden. Christel Boshuis, medewerker Facilitaire zaken bij Dak kindercentra: “We vinden het belangrijk om met onze organisatie bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind en aan die van de maatschappij. Daarom hebben we een paar jaar terug Van Vliet Contrans in de arm genomen. Zij willen net als wij maatschappelijk verantwoord ondernemen. We willen dat het afval op onze locaties zo efficiënt mogelijk wordt ingezameld, zodat het schoon is op de vestigingen. Daarnaast hechten wij waarde aan een duurzame omgang met afval en proberen dit ook bij de kinderen te stimuleren.”

Sinds kort gaan Dak kindercentra en Van Vliet Contrans een stap verder. Als onderdeel van het nieuwe contract, is gekeken naar een oplossing om kinderen bewust te maken van afvalscheiding. Accountmanager Robert van Herwaarden, namens Van Vliet Contrans betrokken bij het initiatief: “We hebben gekozen voor speciale kindvriendelijke en veilige inzamelmiddelen op de locaties zelf. Door middel van scheidingswijzers, met voor kinderen duidelijke plaatjes, worden kinderen gestimuleerd het afval te scheiden. We bereiken hiermee dat kinderen bewust omgaan met afval. Daardoor hoeven wij als recycler nauwelijks nog zelf te scheiden, wat aanzienlijk scheelt in de uitstoot van schadelijke stoffen.”