Vertrouwelijke stukken of dossiers recyclen tot eigen hygiëne papier

Papier wordt sinds jaar en dag gerecycled. Maar eigen vertrouwelijke documenten inzetten als grondstof voor zelf te gebruiken hygiëne papier? Dat is groene innovatie! Reisswolf gaat de samenwerking aan met Van Houtum en Ological en maakt het haar klanten mogelijk om vertrouwelijk vernietigd papier als grondstof in te zetten voor eigen hygiëne papier. Bijzonder is dat het hygiënepapier als enige in de wereld CO2-neutraal geproduceerd wordt en het label Cradle to Cradle draagt. Daarnaast wordt het gehele proces van verwerking tot productie in Nederland uitgevoerd.

Handen afdrogen met een personeelsdossier?
“Wij zijn trots dat wij het meest duurzame geproduceerde hygiëne papier onder de naam Satino Black aan klanten kunnen aanbieden”, zegt commercieel directeur Freerk Potze van Reisswolf. “ Het hygiëne papier concept is vaak een vrij eenvoudige stap voor klanten om een concreet duurzaam beleid te voeren. Het is tastbaar en bovenal zichtbaar in de organisatie. Immers de tonnages die zijn ingezameld als vertrouwelijk papier worden na vernietiging ingezet als grondstof voor hygiëne papier voor eigen gebruik! Zo kan het maar zo zijn dat u uw handen afveegt aan een oud beleidstuk of een personeelsdossier”.

Meest duurzame hygiëne papier ter wereld
Bijzonder aan het productieproces van Satino Black is dat het hygiënepapier van papier van 100% gerecycleerd papier wordt gemaakt en CO2-neutraal geproduceerd wordt . Satino Black is ’s werelds eerste en enige hygiënepapier dat Cradle to Cradle is gecertificeerd. Daarnaast draagt het de keurmerken FSC recycled en Europees Eco-label. Het gehele proces van inzameling door Reisswolf tot verwerking en productie van het papier door Van Houtum, wordt in Nederland uitgevoerd. Het gaat de landsgrenzen niet over. Vervolgens wordt ook nog eens aan Nederlandse klanten aangeboden door Ological. Met recht mogen we zeggen dat dit een duurzaam concept is dat handelt vanuit de gedachte van Local for Local, zaken doen in eigen land.

Van beleidsstuk naar hygiënepapier
Het concept is voor bedrijven vrij eenvoudig te implementeren. Het vertrouwelijk papier wordt beveiligd ingezameld en volgens de strengste veiligheidsnormen vernietigd op één van de vier gesloten locaties van Reisswolf in Nederland. De kleine snippers papier worden in balen papier geperst en aangeleverd bij Van Houtum in Swalmen. Hier wordt het papier ingezet als grondstof voor het hygiënepapier dat onder de naam Satino Black wordt aangeboden aan de klanten in Nederland.

Unieke samenwerking
Ological sluit de keten en levert de klanten, op vakkundige, efficiënte en duurzame wijze de benodigde hoeveelheid van het groene hygiënepapier weer tijdig af. De drie partijen gaan hiermee dus een unieke samenwerking aan en vormen een ijzersterk team van specialisten waar klanten van op aan kunnen.