Vernieuwde website Saver in de lucht

Vanaf vandaag komen bezoekers van saver.nl op een geheel vernieuwde website terecht. Behalve dat de nieuwe website moderner oogt, is deze nog gebruiksvriendelijker dan de oude site. Inwoners van Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht kunnen nu nog sneller inzage krijgen in hun persoonlijke afvalgegevens.

Op de homepage bij ‘Mijn Afvalkalender’ kunnen bezoekers van de site al op de homepage hun postcode en huisnummer invullen om zo direct op een persoonlijke kalender te zien op welke dagen de verschillende afvalstromen thuis opgehaald worden. Ook vindt men met één druk op de knop terug wat de openingstijden van de milieustraten zijn en is met een klein aantal muiskliks te zien wat het saldo op de Saverpas is.

Diftar
Met de invoering van gedifferentieerde tarieven (diftar) in de verschillende gemeenten in het achterhoofd is het belangrijk voor inwoners om te kunnen zien hoe vaak de verschillende afvalcontainers geleegd zijn of hoe vaak men gebruik gemaakt heeft van de ondergrondse container. Ook dat overzicht is gemakkelijk te verkrijgen op de vernieuwde website en wel onder ‘Mijn Afval’.

Afvalstromen
Informatie over de verschillende soorten afvalstromen en wat ertoe behoort, kan men snel terugvinden op de nieuwe site onder ‘Thuis’. Verschillende tips en trucs voor het beter scheiden van afval hebben ook een plek gekregen. Voor meer informatie kunnen bezoekers uiteraard ook nog doorklikken naar afvalscheiden.nu, de gezamenlijke campagnewebsite die de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht i.s.m. Saver in het leven hebben geroepen om de hoeveelheid restafval in het Savergebied te reduceren.

Driedeling homepage
Niet alleen inwoners hebben gemak van de vernieuwde site. Ook voor bedrijven en scholen biedt de nieuwe website mogelijkheden. Met een driedeling van de homepage in Thuis, Bedrijven en Educatie linkt Saver elke doelgroep meteen door naar de juiste informatie.

Meer over Saver