De circulaire maatschappij, die is gebaseerd op hernieuwbaarheid en hergebruik, staat bij Meerlanden hoog op de agenda. Zij passen maatschappelijk verantwoord ondernemen breed toe in de bedrijfsvoering. In het sociaal beleid, door mensen passend werk te bieden en ze daarin te laten groeien. In het maatschappelijk beleid, door samen met inwoners, gemeenten, ondernemers en scholen lokaal duurzame initiatieven op te zetten. En in het milieubeleid, door in de openbare ruimte op zoek te gaan naar duurzame initiatieven en door uit afval grondstoffen terug te winnen én er energie van te maken.
Om dit alles te borgen en te structureren, past de Meerlanden de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen toe: ISO 26000. Deze zelfverklaring met de bijbehorende onderbouwing is bijgewerkt, om aan te tonen hoe de Meerlanden ISO 26000 precies toepast.
Deze vernieuwde onderbouwing is aan een aantal ambassadeurs van de stakeholdergroepen overhandigd. Eén van hen is Jolande Sap, voorzitter van de Innovatieraad. Zij zei over Meerlanden: “Meerlanden daagt als koploper met lef en visie de hele sector uit om sneller te verduurzamen.” Een mooi compliment!
[vc_button title=”Lees hier de onderbouwing zelfverklaring ISO26000″ target=”_blank” color=”default” href=”http://www.meerlanden.nl/media/documents/onderbouwing_zelfverklaring_iso_2600_definitief_2014.pdf”]