Vernieuwd concept voor Vakbeurs Recycling 2018

Nieuwe plattegrond, breder publiek en gelijktijdig met vakbeurs Asbestos

De vakbeurs Recycling 2018 legt haar focus komende editie op de behoefte van de bezoeker. Vanuit deze wens en behoefte is het concept aangepast en deze wordt de komende jaren verder doorontwikkeld. Vakbeurs Recycling gaat zich richten op de gehele keten van afval, inzameling, transport, sorteren/opslag en verwerken/recyclen en speelt daarbij in op huidige thematieken uit deze schakels. Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal wil aan de hand van dit vernieuwde concept de branche onder andere ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050.

Nieuwe plattegrond
“De kracht van Recycling 2018 zit in de combinatie van ontmoeting, kennisdeling, presentatie en demonstratie. Voor deze editie lanceren we een volledig nieuw ingedeelde plattegrond om het vernieuwde concept kracht bij te zetten”, zegt Debbie de Bruijn, adviseur van vakbeurs Recycling.

De verschillende schakels binnen de (afval)keten zijn duidelijk doorgevoerd in de nieuwe plattegrond. Iedere exposant wordt ingedeeld in één van de segmenten uit de (afval)keten. De Bruijn: “Dit geeft de bezoeker een overzichtelijk beeld van de exposantenindeling en op welke wijze hij/zij zich bevindt in de afvalketen. Het hart van de beursvloer wordt gedragen door twee kennistheaters, een innovatie/start-up paviljoen en kennispartners/brancheverenigingen. In het hart van de beursvloer wordt ook een omvangrijk randprogramma georganiseerd.”

Thema’s die o.a. uitgelicht worden tijdens de beurs zijn:

  • Afval – Circulaire economie en samenwerken
  • Inzameling – Scheiden aan de bron vs. na-scheiden
  • Transport – CO2 + milieu uitstoot
  • Sorteren/opslag – Mechanisatie & robotisering, veiligheid (branden)
  • Verwerken/recyclen – China + mechanisatie & robotisering

De beursorganisatie heeft bovenstaande thematieken gekozen na uitgebreide terugkoppeling vanuit zowel exposanten als bezoekers. Tevens wordt wederom het Recyclingsymposium georganiseerd door BRBS Recycling, FHG en ENVAQUA. Buiten het hart van de beurs is een gedeelte ingericht voor Bouw- en Sloopafval Recycling en Schroot & Metaal Recycling. Op het buitenterrein bevindt zich het nieuwe Demoplein. Het gedeelte Bouw- en Sloopafval staat tevens in verbinding met vakbeurs Asbestos welke voor het eerst tegelijkertijd in Evenementenhal Gorinchem wordt georganiseerd.

Breder publiek naar vakbeurs Recycling
De Bruijn: “Als beursorganisator streven wij ernaar de beursbezoeker een blik in de toekomst te geven en de branche te ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050. Daarom gaat vakbeurs Recycling, naast de huidige doelgroep uit de afvalbranche, nog meer focus leggen op de klanten van onze exposanten, zoals de industrie, logistiek dienstverlener en het MKB & MKB+ die steeds meer op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor hun afvalstromen. Recycling 2018 staat daarom in het teken van netwerken, verkopen/aankopen en concrete oplossingen bieden voor huidige en toekomstige afvalvraagstukken.”

Datum Recycling 2018
De negende editie van vakbeurs Recycling vindt plaats op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 november 2018 in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl