Verandering aandeelhouderschap Beelen Groep

Beelen maakt bekend dat op 10 april jongstleden Wim Beelen zijn resterende belang in Beelen Groep heeft overgedragen aan Opportunity Partners, het investeringsbedrijf van Robert van der Wallen. Opportunity Partners is sinds 2015 mede aandeelhouder en is met deze transactie nu volledig eigenaar van Beelen Groep.

Jasper Rikken:
“De transactie markeert een nieuw belangrijk punt in de geschiedenis van Beelen, 28 jaar na de oprichting van het bedrijf door Wim Beelen. Met deze stap heeft het bedrijf, zijn medewerkers en klanten een betrouwbare en al lang nauw betrokken eigenaar getroffen, waarmee toekomstige groei gericht op de lange termijn is gegarandeerd. Met z’n drieën (Kees van Es en Rick van Vliet red.) blijven we verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Het doet me daarnaast deugd dat Wim betrokken zal blijven als adviseur en sparring partner voor ons.”

Wim Beelen:
“Ik ben trots op het bedrijf en zijn medewerkers. In mijn wildste dromen had ik niet kunnen bedenken dat het zou uitgroeien tot deze omvang, stabiel en vakkundig, met expertise op verschillende disciplines. Dat komt niet in de laatste plaats door de inzet van alle collega’s en de goede samenwerking met klanten en partners. Vanzelfsprekend blijf ik de Beelen bedrijven volgen en betrokken als adviseur. Zo kan ik desgewenst een klankbord zijn voor de directie en werknemers.”

Beelen Groep
Beelen is een gezond en succesvol Nederlands bedrijf, opgericht in 1992 door Wim Beelen. In ruim 28 jaar groeide Beelen uit tot duurzame aannemer in de sloopsector, recyclaar van reststromen uit de bouw en sloop en verwerker van bedrijfs- en festivalafval. Ondernemerschap en innovatiekracht hebben van Beelen een belangrijke speler in de Nederlandse markt gemaakt, met een omzet van bijna 150 miljoen euro en meer dan 400 medewerkers.

Opportunity Partners
Opportunity Partners is het investeringsbedrijf van Robert van der Wallen en zijn team. Het bedrijf investeert met een lange termijn horizon om groei te ondersteunen en ziet de toekomst van Beelen met veel vertrouwen tegemoet.