Veilige en efficiënte opslag en transport van specifiek ziekenhuisafval bij Dijklander Ziekenhuis

Op de foto, links, Martijn van den Berg, Afdelingshoofd Logistiek & Facilitair Functioneel Beheer van het Dijklander ziekenhuis in Hoorn en Menno Huiberts, Key accountmanager GP Groot inzameling en recycling. (foto Marcel Rob, Hoorn)

Inzameling en verwerking van specifiek ziekenhuisafval (SZA) vraagt om een specialistische aanpak. GP Groot zorgt dat het Dijklander ziekenhuis, met locaties in Hoorn en Purmerend, het afval veilig en efficiënt kan laten transporteren en verwerken.

(foto Marcel Rob, Hoorn)

Voorheen werden de ziekenhuisvaten en naaldenbekers apart verzameld en daarna handmatig overgezet in een vrachtwagen voor transport naar de eindverwerker; vanaf nu kan het ziekenhuis het SZA direct verzamelen in een speciale 10 ft opslag- en transportcontainer die buiten wordt neergezet. Het grote voordeel is dat het afval kan worden opgeslagen zonder dat het nog hoeft te worden verplaatst en het ziekenhuisafval niet meer handmatig wordt overgeladen door de ziekenhuismedewerker en chauffeur van GP Groot. Dit is veel veiliger en het scheelt tijd. De vrachtwagen van GP Groot heeft weinig tijd nodig op het ziekenhuisterrein, want de volle opslagcontainers worden direct omgewisseld voor een lege, zodat de processen bij de klant altijd kunnen doorgaan. Het is ook mogelijk om de containers met nieuwe lege vaten aan te leveren, ook dit scheelt een extra rit met de vrachtwagen.

Het specifiek ziekenhuisafval wordt door de speciaal opgeleide chauffeurs van GP Groot vervoerd naar de verwerker voor milieuverantwoorde verwerking. GP Groot levert deze service bij verschillende ziekenhuizen: Dijklander Hoorn en Purmerend; Zaans Medisch Centrum in Zaandam; BovenIJ en Amstelland ziekenhuis in Amsterdam.