VConsyst verlost Nantes van gebrekkig afvalinzamelsysteem

Nederlandse pionier wint aanbesteding in West Frankrijk

Onlangs won VConsyst haar eerste aanbesteding in Frankrijk. De gemeente van de West-Franse stad Nantes stelt haar vertrouwen in deze grote Nederlandse speler op de markt voor ondergrondse afvalinzameling. VConsyst start dit najaar met de voorbereidingen om het verwaarloosde inzamelsysteem van deze stad in ere te herstellen. De bewoners van Nantes nemen de vernieuwde inzamelsystemen vanaf september in gebruik.

Nederlandse deskundigheid
De huidige, niet functionerende containers zorgen op dit moment voor grote overlast. Dit was de reden voor Nantes om een aanbesteding uit te schrijven. Het vervangen van deze ondergrondse containers is de eerste, grote opdracht in Frankrijk voor pionier VConsyst. Bovendien is het een mooie uitdaging om Frankrijk te laten zien wat Nederland te bieden heeft op dit vlak.

Onderhoudsvriendelijk en op maat
Omdat de huidige inwerpzuilen binnen enkele jaren defect waren, wordt nu ingezet op duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. De huidige containers in Nantes zijn van verschillende leveranciers, waardoor onder meer de afmetingen van de betonputten van elkaar verschillen. Aan VConsyst de taak om alle nieuwe ondergrondse systemen exact op maat te produceren, een gebied waarin zij excelleert.

Milieu en gezondheid
Door de nieuwe inzamelsystemen hebben de inwoners van Nantes geen last meer van rondzwervend vuil en ongedierte en krijgt de stad haar nette straatbeeld weer terug. Dit heeft ook een positieve weerslag op het milieu en de gezondheid van de inwoners. Het is bijzonder te noemen dat een Franse gemeente kiest voor de ervaring en expertise van een buitenlands bedrijf. VConsyst had al eerder Franse opdrachtgevers, maar met de omvang van deze aanbesteding zet zij haar naam hier stevig op de kaart.

 

[vc_button title=”Meer over VConsyst” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/vconsyst/”]