VConsyst & Koninklijke Bammens samen verder

v.l.n.r. Edward Rosendaal, Arjen van Dalfsen en Ronald Free

VConsyst en Koninklijke Bammens slaan de handen ineen. VConsyst Participaties neemt 100% van de aandelen van Koninklijke Bammens over. Beide bedrijven hebben elkaar gevonden in hun missie en visie om overheden en afvalinzamelaars nog beter van dienst te zijn bij het behalen van hun milieudoelstelling. Dankzij slimme innovaties en verbreding van het dienstenaanbod zijn zij voortaan in staat om de publieke ruimte ‘slimmer’ in te richten. Samen vormen zij nu een Nederlands familiebedrijf met meer dan 250 medewerkers.

Innovatieve oplossingen
VConsyst levert naast oplossingen voor de afvalinzameling, tevens oplossingen voor sport en recreatie, fietsenstallingen en straatmeubilair. Algemeen directeur Edward Rosendaal: “Wij zijn trots dat we met Bammens een koninklijk, 168 jaar oud, bedrijf aan onze groep mogen toevoegen. We vinden elkaar in onze gezamenlijke missie en visie voor afvalinzameling en buitenruimte. We geloven in slimme oplossingen voor een wereld zonder restafval. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze ervaringen en investeringskracht het publieke domein innoveren.”

Slimme stad
Ronald Free, algemeen directeur Koninklijke Bammens hoopt met de samenvoeging van de bedrijven dat vooral burgers gemak ervaren. “Door een stad slimmer te maken, worden namelijk niet alleen de gemeentelijke doelstellingen behaald. De burger ervaart ook minder afvaloverlast, omdat bijvoorbeeld ondergrondse containers altijd beschikbaar zijn. De gemeente reduceert hiermee tegelijkertijd haar CO2-uitstoot. Een win-win situatie bij het behalen van milieudoelstellingen”, aldus Ronald Free, die tevens aangeeft dat het goed is om tot een groep te gaan behoren met een duidelijke visie, strategie en zoveel ondernemerszin voor hun gezamenlijke toekomst.

Alles uit één hand
De samenwerking zorgt ervoor dat alle facetten samenkomen. Van concept en ontwikkeling tot productie van staal, elektronica en software. Het aansturen van alle productielocaties vanuit één centraal punt zorgt ervoor dat er optimaal ingespeeld wordt op de klantvraag: maatwerkseries van hoge kwaliteit.