Van Werven viert 70-jarig jubileum

Familiebedrijf houdt twee open dagen
Eind december bestaat Werven 70 jaar. Dat wordt onder andere gevierd met twee open dagen aan de Verlengde Looweg 7 in Oldebroek, de plek waar Willem van Werven zijn activiteiten in 1945 startte.

Tijdens de open dagen op dinsdag 29 en woensdag 30 december zullen de 300 machines van het bedrijf opgesteld staan, waaronder zo’n 60 shovels, 70 kranen, dumpers en vrachtwagens. Dagelijks zijn deze machines en zo’n 500 medewerkers actief vanuit dertien vestigingen in binnen- en buitenland. Het bedrijf doet projecten op het gebied van grondwerken, weg- en waterbouw, bosbouw, woning- en utiliteitsbouw, afvalinzameling en recycling, transport, biomassa en kunststofrecycling. Alle specialismen binnen Van Werven tonen zich op deze dag, tevens zijn er allerlei activiteiten voor kinderen.

Veelzijdige dienstverlener
In zeventig jaar tijd ontwikkelde Van Werven zich van een eenmanszaak tot een veelzijdige en gespecialiseerde dienstverlener in infra en recycling. Oprichter Willem van Werven begon met het bouwen van hooibergen. Al snel kocht hij op basis van een gedeelde behoefte in de buurt een trekker. Via het loonwerk kwam het grondverzet en de bouwwereld. In de bouwwereld werd vanaf de jaren ’70 al voorzien in de behoefte om afval te recyclen.

Natte bouwkuipen 70 jaar Van WervenMet name in de afgelopen tien jaar is de ontwikkeling van het bedrijf snel gegaan. Tijdens de economische crisis heeft Van Werven enkele strategische overnames kunnen doen, waarmee het dienstenpakket werd verbreed en het marktaandeel werd vergroot. De overname van Streefkerk in Ouderkerk aan de Amstel heeft er voor gezorgd dat Van Werven met haar afdeling Specialistisch Grondverzet ook actief is in het onder water uitgraven van natte bouwkuipen.

Cultuur
“Het doel van Van Werven is in al die jaren is nooit groei geweest, maar continuïteit”, zegt Ton van der Giessen, algemeen directeur bij Van Werven. “We konden die continuïteit voor onze medewerkers en voor onze klanten borgen door te groeien en ons dienstenpakket uit te breiden. De markt vraagt om sterk gespecialiseerde dienstverleners. Onze visie is om kwalitatief hoogwaardige kennis en capaciteit te leveren aan onze opdrachtgevers.”

Van der Giessen is sinds 2010 in functie bij Van Werven. Met zijn ervaring bij andere ondernemingen, ziet hij bij Van Werven vooral een unieke bedrijfscultuur. “De hoge arbeidsmoraal is in tijden van economische crisis een ongelofelijk belangrijk cultuuraspect. Ook bij nieuwe uitdagingen, zoals het internationaal uitbouwen van onze kunststofrecycling activiteiten, zal dit de doorslag moeten geven.” Tevens ziet hij ook het belang van een familie als aandeelhouder. “Er is veel kennis, er zijn middelen en er is een cultuur van ondernemerschap. De wijze waarop de aandeelhouders hun medewerkers de vrijheid geven om te ondernemen is in de hele geschiedenis een sterke stimulans geweest.”

Uniek in Europa
De oorsprong van het bedrijf ligt in het grondverzet, maar Van Werven maakt zich daarnaast al tientallen jaren hard voor het recyclen van afval, het produceren van biomassa voor groene energie en het behoud van organische meststoffen. Businessmodellen die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een circulaire economie. Voor nu en de generaties na ons.

Praktische informatie open dag
Een ieder is van harte welkom op de open dagen van Van Werven. In onze loodsen presenteren de verschillende divisies zich. Ons materieel staat op het buitenterrein tentoongesteld en voor de kinderen zijn ook activiteiten georganiseerd. Auto’s kunnen geparkeerd worden op het grasveld tegenover de vestiging aan de Verlengde Looweg 7.

Dinsdag 29 december 13.00 – 19.00 uur
Woensdag 30 december 10.00 – 17.00 uur

 

[vc_button title=”Meer over Van Werven” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-werven-afvalservice/”]