Van Werven investeert in nieuwe plastic recycling lijn in Dublin

De Van Werven Plastic Recycling vestiging in Dublin (Ierland) is uitgebreid met een automatische was-, sorteer- en maallijn. De lijn is begin maart opgestart. Inmiddels is de eerste vracht secundaire grondstoffen afgenomen.

In november 2017 startte Van Werven in Ierland met het sorteren van harde kunststoffen. Het verdere recyclingproces vond vervolgens plaats in Biddinghuizen. Met name in de tweede helft van 2018 is het inkomende volume snel gegroeid. Groot genoeg om ook te kunnen investeren in een installatie die de uit gesorteerde Polyolefinen (PE en PP) verder opwerkt tot een secundaire grondstof. De nieuwe lijn is gebouwd op basis van de laatste innovaties en ervaringen met de recyclinglijnen op andere Van Werven vestigingen. De Ierse vestiging is daarmee een volwaardige recyclingvestiging geworden. De nieuwe recyclinglijn heeft een capaciteit van 15 miljoen kilo kunststoffen per jaar. De vestiging in Dublin biedt werkgelegenheid aan vijfentwintig medewerkers.

Potentiële afnemers
Managing director Ton van der Giessen: “Naast het zoeken naar input volume is het afgelopen jaar ook gewerkt aan het afzetten van secundaire grondstoffen in Ierland en Noord-Ierland. Meerdere potentiële afnemers hebben leveringen ontvangen vanuit Nederland  om te leren werken met onze eindproducten als vervanger van primaire grondstof. Deze afnemers kunnen nu rechtstreeks vanuit onze Ierse vestiging worden beleverd”.

Uitbreiding Van Werven
De uitbreiding in Ierland maakt onderdeel uit van de groeistrategie Van Werven binnen de EU. In januari dit jaar startte de vestiging in Zweden met het sorteren van harde kunststoffen. De volgende uitbreiding vindt plaats in Polen waar Van Werven op dit moment een tweetal recyclinglijnen bouwt welke in mei operationeel zullen zijn.