Van Vliet Contrans neemt inzamelactiviteiten van Marcelis Oud Papier over

Het Wateringse recyclebedrijf Van Vliet Contrans neemt inzamelactiviteiten van papierverwerker Marcelis Oud Papier uit Den Haag over.

Afvalverwerker Van Vliet Contrans heeft alle inzamelactiviteiten van het Haagse bedrijf Marcelis Oud Papier overgenomen. Met ingang van maandag 25 augustus zet het Wateringse bedrijf alle inzamelactiviteiten van Marcelis voort. Beide afvalverwerkers opereren in dezelfde regio, in Groot Haaglanden. Ook de inzamelactiviteiten overlappen elkaar grotendeels. Met name het uitbreiden van de activiteiten op het gebied van archiefvernietiging is voor Van Vliet Contrans van toegevoegde waarde. Zowel het wagenpark als de klanten vallen per maandag 25 augustus onder de hoede van Van Vliet Contrans.

Overname activiteiten
Het familiebedrijf Marcelis, toe aan de vierde generatie, heeft bijna zeventig jaar historie in afvalverwerking. Vooral op het gebied van papier en karton heeft Marcelis een grote reputatie opgebouwd. Ook ijzer, plastic, kunststof, non-ferro metalen en restafval worden opgehaald. Van Vliet Contrans zal de inzamelactiviteiten van Marcelis ongewijzigd voortzetten. ‘De klanten zullen operationeel niets merken van deze overgang’, aldus Marc van Buijtene, algemeen directeur bij Van Vliet Contrans.
Voor Van Vliet Contrans is de overname vooral van strategisch belang. Het bedrijf heeft de laatste jaren fors ingezet op het stroomlijnen van de organisatie. Het inlijven van Marcelis past in de visie om verdere synergievoordelen te creëren en de schaalgrootte van de organisatie te optimaliseren. Met name de grote papierstroom die vrijkomt bij de bestaande klanten van Marcelis is van grote toegevoegde waarde voor de recyclingactiviteiten van Van Vliet Contrans.

Afvalscan
Andersom kunnen klanten van Marcelis profiteren van de samenwerking door hun bedrijfsafval ook door Van Vliet Contrans te laten inzamelen. Het bedrijf zal opdrachtgevers benaderen met een afvalscan, die meer inzicht geeft in een efficiënte verwerking van verschillende afvalstromen. ‘De combinatie van diensten kan voor de Marcelis klanten voordeel opleveren, zoals één overzichtelijke factuur voor al het afval, een duidelijke strategie op het gebied van afval en één persoonlijk aanspreekpunt’, zegt Marc van Buijtene.

Integrale overname contracten
Met Van Vliet Contrans is afgesproken dat alle contracten integraal worden overgenomen, inclusief alle lopende afspraken. Ook het complete wagenpark van Marcelis komt onder de hoede van Van Vliet Contrans. De afvalverwerker aan de Wateringveldseweg in Wateringen wil al met ingang van maandag 25 augustus de inzamelactiviteiten voortzetten.

Meer over Van Vliet Contrans