De klimsport is jaarlijks verantwoordelijk voor het weggooien van 250,000 paar schoenen. De gevolgen hiervan zijn onacceptabel! Ons doel is om zo circulair te worden als waar de sport begonnen is: de natuur. Daarom bundelt de gehele keten rondom de klimschoen hun krachten, samen krijgt de versleten klimschoen  een nieuw leven als rubberen sportmat. Het succes hiervan ligt in de handen van ons! Wij klimmers kunnen nu onze oude schoenen inleveren bij de hallen van Monk of Mountain Network.

Maximale impact
Door de hele keten rondom te klimschoen te betrekken – van schoenmaker tot sportmatproducent – wordt de impact van het project zo groot mogelijk. Zo onderzoeken Monk, Clean Climber, Sympany, Stockz en Stultiens samen hoe een circulaire sportmat eruit komt te zien. Jij gaat straks je buikspieren bij Monk of Mountain Network trainen op deze duurzame sportmatten!

#iamacleanclimber
Van 4 tot 28 februari kan iedereen zijn of haar oude klimschoenen inleveren in de daarvoor gemaakte recyclingbakken. Deze zijn voor jou bij de hallen van Monk en Mountain Network geplaatst. Door mee te doen zijn we op weg om ook toekomstige generaties te laten genieten van onze sport. Show the love en deel je duurzaamheid op social media met de hashtag #iamacleanclimber.