De blauwe planeet waarop wij leven, is al 4,6 miljard jaar oud. Hoewel er dagelijks nieuwe dier- en plantensoorten worden ontdekt, is het soms lastig te bevatten hoe ongelooflijk fascinerend de aarde en haar uiteenlopende bewoners zijn. Met de nieuwe Wiltopia-productlijn van PLAYMOBIL kunnen kinderen onze planeet aarde, haar bijzondere eigenschappen en haar bewoners ontdekken. Zonder droge feiten, maar met enorm veel plezier en duurzame materialen in bewezen PLAYMOBIL-kwaliteit! PLAYMOBIL en kunststofrecyclingpartner Coolrec laten precies zien hoe dit werkt in hun toelichtingsvideo, die gelijktijdig met de introductie van de productlijn wordt uitgebracht.

Duurzame kwaliteit, milieuvriendelijk ontwerp
Wiltopia is de eerste productlijn van PLAYMOBIL waarvoor gemiddeld meer dan 80% duurzame materialen bij de vervaardiging worden gebruikt. Naast biobased kunststoffen worden PCR-kunststoffen gebruikt. Dit zijn kunststoffen die al door consumenten zijn gebruikt en daarna weer in de recyclingkringloop worden opgenomen. Dit spaart nieuwe grondstoffen, maar beschermt vooral het milieu omdat gebruikte materialen een tweede leven krijgen. Alle nieuwe artikelen in de Wiltopia-lijn voldoen uiteraard aan de beproefde kwaliteitsnormen van PLAYMOBIL.

Van oude koelkasten naar nieuwe PLAYMOBIL-sets
Maar hoe werkt dat precies? PLAYMOBIL en recyclingspecialist Coolrec, een dochteronderneming van Renewi, hebben een video gemaakt om deze vraag te beantwoorden. De video laat op een kindvriendelijke manier zien hoe de Wiltopia-artikelen gemaakt worden van de gerecyclede kunststoffen die Coolrec uit afgedankte koelkasten haalt. Best cool en heel goed voor de planeet! Materialen die niet langer nodig zijn in de afgedankte koelkasten, krijgen een tweede leven om de transitie naar een circulaire economie echt gestalte te geven. De resterende kunststoffen uit de koelkasten worden vervolgens versnipperd en tot vlokken verwerkt. Met geavanceerde mechanische recyclingtechnieken worden de vlokken omgezet in Coolrec-granulaat, waarmee vrijwel alles gemaakt kan worden! Zoals de dieren en speelsets in de nieuwe Wiltopia-lijn van PLAYMOBIL en nog veel meer!

Speel- en verzamelplezier met dieren
Wiltopia gaat over opgroeien in een wereld waar dieren en de natuur gerespecteerd en beschermd worden. Kennisoverdracht is daarvoor essentieel, want kinderen kunnen alleen waarderen, liefhebben en beschermen wat ze kennen. Vanaf 27 juli zullen sets met dieren uit alle delen van de wereld voor veel verzamel- en speelplezier zorgen, waarbij kinderen bovendien extra kennis opdoen. Naast de beweegbare dierfiguren bevat elke speelset een aantal accessoires om meteen een creatief rollenspel te beginnen, plus een kenniskaart om te verzamelen met interessante weetjes over de betreffende diersoort. De QR-code op de verzamelkaart leidt naar meer inhoud in de webapp. Naast een audiofragment met kindvriendelijke informatie over hun lievelingsdier is er de mogelijkheid om het dier rechtstreeks in hun kamer te projecteren via de AR-functie. Wie wil er nou geen selfie met een giraffe maken?

We leven in een adembenemende wereld met ontelbare soorten die het waard zijn om bemind en beschermd te worden. De Wiltopia-productlijn wakkert niet alleen een fascinatie voor onze blauwe planeet aan, maar brengt ook op een kindvriendelijke manier kennis over en maakt complexe verbanden uit het dagelijks leven en onze wereld toegankelijk. Het innovatieve materiaal van Coolrec en de educatieve benadering van Wiltopia geven echt meerwaarde aan de kinderkamer. In hun gezamenlijke toelichtingsvideo benadrukken PLAYMOBIL en Coolrec het belang van recycling en laten ze op interessante wijze zien hoe belangrijk nieuwe materialen voor het voortbestaan van de aarde en in het wild levende dieren zijn.