Van Kaathoven Groep neemt Peters Papier in Sittard over

Overname Peters Papier in Sittard volgende stap in uitbreiding dienstverlening

De Van Kaathoven Groep uit Sint-Oedenrode neemt per heden alle activiteiten van Peters Papier uit Sittard over. De overname is dinsdag 7 april 2015 officieel afgerond en is door Aeternus Corporate Finance uit Venlo begeleid. Het familiebedrijf Peters Papier, opgericht in 1950, heeft vestigingen in Sittard en Voerendaal. Er zijn divisies in papier- en plasticrecycling, archief- en datavernietiging en bedrijfsafvalinzameling. De familie Peters blijft na de overname nauw betrokken bij de bedrijfsvoering. Oud-eigenaar Cees Peters heeft alle vertrouwen in de nieuwe fase die het bedrijf in gaat als onderdeel van de van Kaathoven Groep. Door de overname zullen geen arbeidsplaatsen verloren gaan.

De Van Kaathoven Groep, met vestigingen in Uden en Sint-Oedenrode, werd november 2014 zelf overgenomen door de familie van Gansewinkel. Deze bouwt, onder leiding van Rob van Gansewinkel, aan een nieuwe afvalgroep. Zo werden al eerder in 2014 de activiteiten van Sica in Sittard en Meinke in Maastricht overgenomen. Deze zullen op korte termijn in de Van Kaathoven Groep worden geïntegreerd. Door de overname van Peters Papier versterkt de van Kaathoven Groep haar strategische positie in Limburg. Met deze acquisitie breidt het bedrijf haar dienstenpakket verder uit, waardoor klanten een hoge kwaliteit op gebied van inzameling, recycling en verwerking kunnen verwachten.

Sterk fundament
De afvalgroep zal doorgroeien onder de naam Van Kaathoven Groep. “Het is een bewuste keuze om ons te richten op overnames van familiebedrijven. Daarmee investeer je in loyale en betrokken medewerkers met jarenlange ervaring in de afvalbranche. Wij werken met passie aan een solide basis voor het bedrijf waarin klantgerichtheid, kennis en kunde het krachtige fundament zijn voor verdere groei binnen de circulaire economie”, aldus Rob van Gansewinkel.