Van Happen Containers optimaliseert inzamelroutes met slimme AMCS-software

Efficiënter inzamelen en met dezelfde wagens meer klanten bedienen

Van Happen Containers gaat al haar afvalinzamelingsactiviteiten optimaliseren en digitaliseren met Route Planner en Fleet Planner, de intelligent optimisation software van de AMCS Group. Van Happen Containers is gespecialiseerd in de inzameling en verwerking van bedrijfsafval en bouw- en sloopafval en transporteert afval- en grondstoffen landelijk voor grote opdrachtgevers.

Met de slimme AMCS-software kan het bedrijf efficiënter inzamelen en daardoor met dezelfde wagens meer klanten bedienen. Door een volledige integratie van orderaanname, planning en uitvoering kan Van Happen veel sneller op klantvragen reageren en haar service nog verder verbeteren. Ook daalt het aantal gereden kilometers per klant waardoor de route-optimalisatie tegelijkertijd bijdraagt aan de duurzame doelen van Van Happen Containers.

Real time plannen en tijdig bijsturen
Van Happen Containers is een duurzame onderneming die transformeert van afvalinzamelaar naar een circulaire leverancier van grondstoffen. Excelleren in de beheersing van afvalstromen en inzamelmiddelen is daarvoor essentieel. Het bedrijf gaat daarom met Route Planner de vaste routes voor het inzamelen met rolcontainers optimaliseren. Met Fleet Planner worden de orders voor afzetcontainers real-time ingepland en geoptimaliseerd.

De planning heeft hierdoor continu zicht op de status van orders, kan tijdig bijsturen en klanten proactief informeren als er wat verandert. Real-time plannen geeft Van Happen de mogelijkheid om spoedorders flexibel in te plannen en direct aan de juiste wagen toe te wijzen, ook nog op de dag van uitvoering als ze al aan de geoptimaliseerde routes zijn toegevoegd. Dit vergroot de betrouwbaarheid van de dienstverlening en verbetert de service aan klanten.

Kostenbesparing loopt op tot honderdduizenden euro’s
Met Route Planner en Fleet Planner heeft Van Happen een complete geïntegreerde oplossing die alle bedrijfsactiviteiten ondersteund en alle planuitdagingen oplost. AMCS kan vaste routes voor het inzamelen met rolcontainers combineren met flexibele routes. Ook biedt de AMCS-software Van Happen ondersteuning bij het optimaliseren van de operationele afvallogistiek door onder meer slim om te gaan met de beschikbare vrachtwagens en door het geoptimaliseerd stapelen van afzetcontainers op voertuigen en aanhangwagens.

Sjef van Eck, CFO Van Happen Containers: “De slimme optimalisatiesoftware van AMCS draagt bij aan het efficiënt verwerken van de steeds grotere orderportefeuille. Het geeft ons de mogelijkheid om beter in te spelen op de klantwens en zo een verdere groei te realiseren, zonder een evenredige groei in onze CO2 footprint.”

“We zijn verheugd met de keuze van Van Happen Containers voor de optimalisatiesoftware van AMCS. Met deze keuze voegt Van Happen zich bij de grote groep klanten die reeds eerder voor de afvalspecifieke plannings- en optimalisatiesoftware van AMCS koos. We danken Van Happen voor het vertrouwen en zijn overtuigd van een langdurige en succesvolle samenwerking.” Rogier de Klein, Sales Manager AMCS.