Van Gansewinkel start afvalverwerking Media Markt

Van Gansewinkel start per direct met de afvalinzameling en -verwerking voor verkooppunten van de Media Markt in Nederland en België. Met de samenwerking ondersteunt Van Gansewinkel de duurzaamheidsdoelstellingen van Media Markt in het realiseren van een betere afvalscheiding aan de bron en het streven naar een hoger recyclingpercentage van afval. Van de ruim 1.300 ton die Van Gansewinkel op jaarbasis bij de Media Markt gaat inzamelen krijgt meer dan de helft – ruim 660 ton – geheel of gedeeltelijk een tweede leven.

Media Markt beschikt in de Benelux over ruim zeventig locaties verdeeld over 51 verkooppunten in Nederland en 24 filialen in België. Iedere week verwelkomt de marktleider in consumentenelektronica ruim 600.000 bezoekers die verantwoordelijk zijn voor verschillende typen te verwerken afval. “Media Markt heeft voor haar filialen een duidelijke visie en beleid gericht op het leveren van een bijdrage aan duurzaamheid en de recycling van afval en verwacht dit ook van haar samenwerkingspartners”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Sales & Marketing bij Van Gansewinkel. “Van Gansewinkel gaat de Media Markt ondersteunen in het verder optimaliseren van haar afvalstromen en een bijdrage leveren aan het recyclingpercentage.” In totaal gaat de afvalverwerker ruim 1.300 ton afval inzamelen, waarvan bijna 55% na bewerking een tweede leven als grondstof krijgt.

Voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen wil de winkelketen werken aan een goede balans tussen ecologie en economie. waardoor filialen onder andere het afval op een uniforme manier inzamelen en aanbieden en zelf ook beschikken over balenpersen voor de diverse afvalstromen om op die manier de verschillende reststromen ook efficiënt af te kunnen voeren. “Media Markt heeft in haar verkoopproces van consumentenelektronica te maken met de afvalstromen karton, papier, piepschuim en restafval”, voegt Leeuwerik toe. “Van Gansewinkel gaat met de Media Markt samenwerken om het afval zo veel mogelijk bij de bron te scheiden om de hoeveelheid te hergebruiken materialen te maximaliseren.“ Met de ondertekende samenwerking wordt Van Gansewinkel verantwoordelijk voor de verwerking van de afvalstromen voor 16 filialen in Nederland en 6 winkels in België.

 

[vc_button title=”Meer over Van gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]