Van Gansewinkel opent nieuwe vestiging in Turnhout

Nieuwe site bevestigt belang van lokale economie en van toename recyclage

Van Gansewinkel investeerde 6 miljoen euro in de bouw van een nieuwe vestiging aan de Veedijk in Turnhout. Dit project benadrukt de groeiambitie van de afvalrecycler in de Kempen en de mogelijkheid om nog meer afval een tweede leven te geven. De nieuwe vestiging werd woensdag 22 april door Kris Peeters, Vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, geopend.

De nieuwe vestiging aan de Veedijk beslaat een oppervlakte van 2.5 hectare waarop een grote sorteerhal, een aantal sorteerbunkers en een kantoorgebouw zijn gebouwd. De nieuwe locatie biedt werkgelegenheid aan zo’n vijftig medewerkers. “De nieuwe vestiging ligt centraal in ons werkgebied, dicht bij grote klanten en belangrijke uitvalswegen zoals de E34 en E313. Met deze locatie verankeren we ons verder in de Kempen en kunnen we in deze regio nóg klantgerichter werken. We brengen alle inzamel- en sorteeractiviteiten op een efficiënte manier samen en hebben met deze locatie ook de ruimte voor verdere groei in volumes en activiteiten”, aldus Raf Lambrix, Regiodirecteur Van Gansewinkel Oost-België, die ook beklemtoond dat het bedrijf zeer veel waarde hecht aan een sterke lokale economie.”

De opening van de nieuwe locatie in Turnhout maakt voor Van Gansewinkel onderdeel uit van een breder, toekomstgericht investeringsprogramma. “Zo hebben we eind 2013 een nieuwe locatie in Houthalen geopend, willen we op de korte termijn – voor het terugwinnen van nog meer grondstoffen – ook nieuwe sorteerlijnen installeren op onze locatie in Châtelet en breiden we de sorteerlijn in Puurs na de zomer uit met de allernieuwste scheidingstechnologie”, vervolgt Lambrix. “Daarnaast investeren we ook in Nederland waar we eind vorig jaar in Waalwijk onze nieuwe Coolrec PHB fabriek hebben geopend en inmiddels zijn we gestart met de totale ombouw van het productieproces bij onze glasrecycler Maltha in Heijningen. Ook gaan we onze vloot verder moderniseren. Daar zijn we vorig jaar al mee begonnen en voor 2015 komen hier nog eens ruim zestig nieuwe trucks bij. Zo geeft van Gansewinkel invulling aan haar ambitie om steeds meer afval een tweede leven te geven en haar credo; Afval Bestaat Niet.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]