Van Gansewinkel koopt 61 nieuwe DAF Trucks

Gijs Derks, Directeur Operations Van Gansewinkel

Van Gansewinkel breidt haar vloot uit met de aanschaf van 61 nieuwe DAF Trucks. De investering in de nieuwe voertuigen maakt deel uit van de verduurzaming en vernieuwing van de vloot. DAF levert de eerste 40 trucks begin juni, de tweede groep van 21 voertuigen wordt naar verwachting aan het einde van het jaar ingezet. In de komende twee jaar wil Van Gansewinkel, als onderdeel van haar moderniseringsprogramma, in nog eens 150 extra voertuigen investeren. De modernisering, die een totale waarde van 32 miljoen euro vertegenwoordigt, maakt onderdeel uit van een breed investeringsprogramma van de afvalverwerker.

Met de aanschaf van de nieuwe voertuigen wordt de vloot verder gemoderniseerd. “In totaal hebben we daarmee in ruim een jaar tijd zo’n 100 trucks besteld waarmee we een belangrijke stap zetten in de verduurzaming en modernisering van onze vloot”, aldus Gijs Derks, Directeur Operations bij Van Gansewinkel. “Met de levering zijn naast DAF Trucks ook andere toonaangevende spelers betrokken zoals VDL en Geesink. DAF Trucks produceert de voertuigen, de haakarm- en portaalopbouw is geleverd door VDL en Geesink heeft de kraak/persopbouw geïnstalleerd.”

Investeren in de toekomst
Naast de investering in nieuwe voertuigen worden ook diverse recyclinglijnen in de Benelux, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, verder geoptimaliseerd. Daarnaast investeert de afvalverwerker ruim 4.5 miljoen euro in een volledige vernieuwing van de glasrecyclingfabriek en opende het eind april een nieuwe vestiging in Turnhout (BE). “We investeren in diverse andere verbeteringstrajecten op onze locaties in Nederland en België. Dit doen we om onze positie als marktleider in de Benelux verder uit te bouwen en zo steeds meer grondstoffen terug te kunnen winnen uit het afval dat we inzamelen”, licht Derks toe. “Van alle afvalstromen die we recycleren krijgt al 93% een tweede leven als nieuwe grondstof of energie. Dit proces start met de inzameling die we duurzaam willen uitvoeren en waarbij we de CO₂-uitstoot zoveel mogelijk willen beperken. Daarom vernieuwen we stap voor stap ook onze vloot. Alle nieuwe voertuigen zijn uitgerust met een Euro 6 motor, de schoonste variant die op dit moment beschikbaar is voor grote inzamelvoertuigen zoals Van Gansewinkel gebruikt.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]