Van Gansewinkel eerste afvalverwerker die geautomatiseerd verpakkingsstromen meldt

Met de overhandiging van de Nedvang Award door Dick Zwaveling, directeur Nedvang (rechts) aan Florens Slob, directeur Business Development Van Gansewinkel (midden), en Fred Peters, directeur Corporate ICT (links), wordt de samenwerking en erkenning bezegeld.

Afvalverwerker en recycler erkend door Nedvang
Van Gansewinkel is door Nedvang (NEDerland Van Afval Naar Grondstof) geauditeerd en erkend voor het invoeren van al haar verpakkingsstromen in Wastetool, het monitorings- en registratiesysteem voor verpakkingsafval. Met de erkenning is Van Gansewinkel met ruim veertig op- en overslaglocaties in Nederland de eerste afvalverwerker die alle afvalstromen volledig geautomatiseerd registreert. Nedvang en Van Gansewinkel geven hiermee inzicht in de hoeveelheid verpakkingsafval die er maandelijks wordt ingezameld en gerecycled.

Van Gansewinkel is met ruim veertig locaties de eerste door Nedvang erkende afvalverwerker in Nederland, die alle vijf voor Nedvang relevante afvalstromen papier en karton, glas, kunststof, metaal en hout volledig geautomatiseerd aanlevert. “Wij zijn verheugd deze erkenning uit te mogen reiken aan afvalverwerker Van Gansewinkel”, aldus Dick Zwaveling, directeur Nedvang. “Van Gansewinkel is een gerenommeerde speler in de afvalmarkt die de verpakkingsgegevens op een juiste manier aanlevert en het rapportageproces op orde heeft. Hiermee hebben we een uitstekend inzicht in hoe deze specifieke afvalstromen door Van Gansewinkel, als eerste van de grote afvalverwerkers, worden ingezameld en verwerkt.”

Om in aanmerking te komen voor de erkenning heeft Van Gansewinkel nauw samengewerkt met Nedvang om de meldingen geautomatiseerd in kunnen te voeren, zonder daarbij het basisproces bij de afvalverwerker te wijzigen. Zo heeft de afvalverwerker de in te zamelen afvalstromen beoordeeld en getoetst op de hoeveelheid verpakkingsafval. “Deze erkenning onderstreept de goede samenwerking met Nedvang en ons streven om zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen uit de afvalstromen die we inzamelen. Daarover rapporteren we vanaf nu maandelijks naar Nedvang”, aldus Florens Slob, directeur Business Development Van Gansewinkel. “De ambitie die Nedvang heeft, sluit naadloos aan op ons credo ‘Afval Bestaat Niet’ en het is goed daarover gezamenlijk te communiceren en bewustwording te creëren bij huishoudens en consumenten. Op deze manier geven we inzicht wat er vandaag al wordt gedaan met het ingezamelde verpakkingsafval en ook wat we daar samen aan kunnen doen om dit naar een nog hoger recyclingpercentage te laten groeien.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]