Van der Meijden vormt samenwerking met Yotta om de behoefte van de Nederlandse afvalbranche in te vullen

Met de samenwerking komt Yotta’s toonaangevende software Alloy beschikbaar voor afvalmanagement in de Nederlandse markt.

Het Nederlandse IT en service bedrijf Van der Meijden (VDM-Management en advies) heeft aangekondigd dat ze een overeenkomst heeft getekend met asset management provider Yotta. Onder de voorwaarden van de overeenkomst, kan VDM-Management en advies de volgende generatie verbonden activa beheer software suite van Yotta, Alloy, aanbieden aan alle in Nederland aanwezige organisaties in de afval- en milieubranche als oplossing voor afvalmanagement.

VDM-Management en advies zal zich richten op de verkoop en ondersteuning bij het gebruik van Alloy als afvalmanagement tool voor gemeenten, gemeentelijke- en commerciële inzamelaars in Nederland. Ook zal de eerste lijn support door VDM-Management en advies worden verzorgd.

Dankzij Alloy’s mogelijkheden om assets, systemen, mensen en data te verbinden middels een intuïtieve interface, kunnen afvalinzamelaars in heel Nederland hun dienstverlening  monitoren en effectief managen, details bijhouden van inzamellocaties en container assets en routes plannen voor afvalinzameling. Met Alloy, is het mogelijk om sensor en monitoring technologie te gebruiken om meerdere aspecten van de dienstverlening te automatiseren. Alloy levert een brede selectie aan mogelijkheden die de afvalindustrie nog niet eerder heeft ervaren en maakt het koppelen met andere systemen bijzonder eenvoudig door de open API’s.

Anique Bravenboer, alliantie manager, Yotta, zegt: “We hebben een sterke focus op het gebruik van Alloy als tool voor verbonden afval management en we zoeken naar afval management partners die ons kunnen ondersteunen in de verschillende landen wereldwijd.
“We waren erg onder de indruk van de kennis en expertise van VDM-Management en advies in afval management”, voegt ze toe, “alsmede van de grootte van het netwerk in de afvalbranche in Nederland dat VDM-Management en advies meebrengt”. We hebben er alle vertrouwen in dat VDM-management en advies de juiste keus is om Alloy naar de Nederlandse markt te brengen en de voordelen van Alloy te tonen voor het leveren van top kwaliteit afvalmanagement.

Roland van der Meijden, eigenaar van VDM-management en advies, zegt: “Toen ik de mogelijkheden van Alloy zag met het realiseren van verbonden afvalmanagement, had ik een visie van wat het kan bereiken in de Nederlandse markt en was ik vastberaden om deze software op de markt te brengen en de potentie in Nederland te onderzoeken. Alloy is een stap hoger ten aanzien van wat er in de Nederlandse markt reeds beschikbaar is en ik kijk er naar uit om de mogelijkheden te tonen aan een brede groep van gebruikers”.