Vakbeurs Recycling wordt eerste vakevent voor Nederlandse afvalsector dit jaar

Vakbeurs Recycling is op 17, 18 en 19 november 2020 het eerste en vrijwel enige vakevenement van dit jaar voor de Nederlandse afval- en grondstoffensector. De behoefte is groot om elkaar, net als privé, ook zakelijk te ontmoeten om weer voorruit te komen in de afvaluitdagingen en circulaire transitie. Beursorganisator Easyfairs en circa 100 exposanten zijn klaar voor Vakbeurs Recycling. Met een zorgvuldig opgesteld protocol aan preventieve maatregelen is Evenementenhal Gorinchem – de thuisbasis van Vakbeurs Recycling – ingericht om op een verantwoorde en veilige manier weer een beurs te bezoeken dit najaar.

Veilig en verantwoord netwerken
Vakbeurs Recycling staat bekend als een laagdrempelig netwerkevenement. Voor zowel exposanten als bezoekers is het face-to-face contact belangrijk. Beursorganisator Easyfairs neemt verschillende maatregelen om dit op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken. Nicole van Haarlem, eventmanager van Vakbeurs Recycling licht namens Easyfairs toe: “De beursvloer wordt flink vergroot om meer ruimte te creëren. Er is een separate in- en uitgang, waar nodig wordt de plattegrond voorzien van bredere gangpaden en bezoekers schrijven zich in voor een specifieke dag om de beurs te bezoeken. Ook worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

Van Haarlem vervolgt: “Een digitale ontwikkeling die ook al voor de uitbraak van Covid-19 gaande was voor Easyfairs beurzen, is het gebruik van de Smart Badge technologie. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van exposanten scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin de bedrijfsinformatie van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.”

Vertrouwen van zowel bezoeker als exposant
In de afgelopen periode heeft Easyfairs meerdere onderzoeken gedaan naar de bereidheid van bezoekers om in het najaar weer een bezoek te brengen aan vakbeurzen. Daaruit blijkt dat ruim 80% de intentie heeft een bezoek te brengen. “Dat is voor ons een extra bevestiging dat er grote behoefte is onder professionals om elkaar weer live te ontmoeten. Aan ons de dankbare taak om hen weer op een verantwoorde manier bij elkaar te brengen”, aldus Van Haarlem.

Ook vanuit exposanten is er commitment om dit najaar de sector weer te laten samenkomen op Vakbeurs Recycling. Dit draagvlak bestaat onder andere uit exposanten als Van Werven, Reukema, Herwijnen Machinery en Van Bemmel Recycling, onderdeel van Van Laecke Group. Daarnaast wordt de vernieuwde congreszaal op Next Level (nieuwe bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem) ingezet voor het Recyclingsymposium op woensdag 18 november.

Easyfairs houdt de ontwikkelingen rond de versoepelingen en richtlijnen voor zakelijke evenementen nauwlettend in de gaten. Exposanten en bezoekers worden op de hoogte gehouden van deze ontwikkelingen door middel van updates op de website en persoonlijk contact.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Vakbeurs Recycling via: www.vakbeursrecycling.nl.