Vakbeurs Recycling scoort met circulaire economie

In totaal bezochten 5.340 professionals vakbeurs Recycling op 24, 25 en 26 oktober in Evenementenhal Gorinchem. Mede door de positieve reacties van zowel exposanten als bezoekers, kijkt de organisatie tevreden terug op drie dagen beurs. Volgens de organisatie sloegen een aantal nieuwe concepten aan en deze initiatieven worden in 2018 verder uitgewerkt. Daarnaast zijn er mooie ideeën om volgend jaar een vernieuwende beurs neer te zetten met én voor de branche.

Er was dit jaar meer aandacht voor inhoud en innovaties. Zo bruiste het programma van de activiteiten. De kennissessies van MVO Nederland over circulaire economie (reduce, re-use en recycling) werden goed ontvangen en het nieuwe initiatief ‘Aan tafel met…’ wordt voor 2018 verder uitgewerkt, zodat de beurs vernieuwende aspecten uit de branche blijft vertegenwoordigen.

Een ander hoogtepunt uit het programma was de zesde editie van het gewaardeerde Recyclingsymposium. De organisatie was in handen van BRBS Recycling in samenwerking met FGH en ENVAQUA. Onder belangstelling van veel bezoekers werd het thema ‘Circulaire economie, waarom niet?’ behandeld. Het Circulair Paviljoen, een nieuw initiatief opgezet door BinBang, verzorgde meerdere presentaties op de stand in samenwerking met Ewaste Arcades. Het interactieve paviljoen zorgde voor veel bedrijvigheid en interesse vanuit bezoekers.

De vakbeurs Recycling werd op beursdag drie bezocht door een delegatie van twintig Ghanese bedrijven die actief zijn in de afvalsector en op zoek zijn naar beschikbare technologie en expertise in Nederland. De delegatie bestond onder meer uit bedrijven werkzaam op het vlak van kunststofinzameling en recycling, inzameling van huishoudelijk-, commercieel en/of industrieel afval en afvalstort en verwerking.

Datum Recycling 2018
Tijdens de beurs heeft 30 procent van alle deelnemende exposanten direct zijn stand voor 2018 weer vastgelegd. De negende editie van Recycling is dan op 20, 21 en 22 november te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.