Vakbeurs Recycling maakt compleet programma bekend

Vakbeurs Recycling bruist op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober van de activiteiten. Het beursprogramma telt meerdere (nieuwe) initiatieven. Van het Recyclingsymposium en meerdere kennis- en tafelsessies tot een Circulair Paviljoen, Holland meets Ghana en een Must-See Route met innovaties. Met dit uitgebreide programma wil de beursorganisatie voldoen aan de wens van bezoekers naar meer beleving en kennisdeling op vakbeurs Recycling.

Nieuwe initiatieven op Recycling zijn het Circulair Paviljoen en ‘Aan tafel met…’. Het Circulair Paviljoen wordt opgezet door start-up BinBang waarbij iedere beursdag een nieuw thema wordt behandeld: Kickstart de circulaire economie in jouw gemeente, Faciliteer, motiveer, activeer bewoners voor recycling en Afvalloos in 2030, hoe komen we daar? Iedere dag tussen 13.00 en 15.00 uur zijn er circulaire inspiratiesessies waar zij ingaan op sprekende casussen. Een partij die hier drie dagen bij aanwezig is, is Ewaste Arcade. BinBang presenteert ook de Top 10 Impact initiatieven in de Circulaire Economie. Bezoekers kunnen een gemeente, bedrijf of initiatief nomineren.

‘Aan tafel met…’ is een nieuw initiatief waarbij van 15.00 tot 19.30 uur interactieve tafelsessies zijn met bedrijven die een creatieve innovatie hebben op het gebied van circulaire economie. Bedrijven die hieraan meedoen zijn: 10XL (recycling van scheepsmodellen), Rutgers Milieu (brandblusser als bodemverbeteraar), Dokkumse Vlaggen Centrale (vlaggen van petflessen), TNO (indium recycling na herwinning uit platte tv-buizen) en Recycled Park (drijvende groenvoorziening).

Er is ook een kennistheater waar bezoekers kennissessies kunnen bijwonen van BinBang en MVO Nederland. Thema’s die worden behandeld zijn: Reduce, Re-use en Recycling. Bezoekers kunnen op Recycling ook een Must-See Route met innovaties volgen. Deze route gaat langs Koltec Drytech, Goudsmit Magnetics Group BV, Heros Sluiskil BV, Bulk.ID, Hollandse Bandenmarkt Internationaal, TrueSoft en Inrato International. Al deze bedrijven presenteren een innovatie en dingen daarmee ook mee naar de Innovation Award die wordt uitgereikt.

Een ander hoogtepunt uit het programma is de zesde editie van het gewaardeerde Recyclingsymposium. BRBS Recycling organiseert dit symposium samen met FGH en ENVAQUA voorafgaand aan beursdag 2. Het thema van het Recyclingsymposium is dit jaar ‘Circulaire economie, waarom niet?’. In het programma wordt nog eens onderstreept dat de overheid niet voor niets streeft naar circulariteit en duurzaamheid.

Ghanese bedrijven aanwezig
Een opvallend programmaonderdeel is Holland Meets Ghana. Een delegatie van twintig Ghanese bedrijven – actief in de afvalsector en op zoek naar beschikbare technologie en expertise in Nederland – bezoekt op donderdag 26 oktober vakbeurs Recycling. De delegatie bestaat onder andere uit bedrijven werkzaam op het vlak van kunststofinzameling en recycling, inzameling van huishoudelijk-, commercieel en/of industrieel afval en afvalstort en verwerking. Tijdens het ‘Holland meets Ghana’ event op vakbeurs Recycling, krijgen Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om de belangrijkste spelers uit de Ghanese afvalsector te ontmoeten.

Openingstijden Recycling 2017
Voor het achtste jaar op rij wordt Recycling georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs is op 24, 25 en 26 oktober te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.