DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!

WIJ bieden een uitdagende baan voor een stevige, assertieve collega, met een hart voor circulaire afvalverwerking. Als beleidsmedewerker Afval heb je een dienstverlenende instelling en zorg je ervoor dat de afvalinzameling in Zoeterwoude zo circulair mogelijk geregeld wordt.

Jij ontwikkelt beleid en zorgt voor een goed uitvoeringsplan op het gebied van de inzameling en scheiding van afval. Tevens houd je ook toezicht op de uitvoering hiervan en zorgt voor een goede informatievoorziening naar de inwoners. Je bent vraagbaak voor inwoners op het gebied van afval en handelt meldingen en klachten af. Om dit te bewerkstelligen werk je nauw samen met de bedrijfsleider van het afvalbrengstation, het klantcontactcentrum en de afdeling communicatie. Je zorgt er voor dat de afvalinzameling in Zoeterwoude voldoet aan de recente wet- en regelgeving. Tevens ben je accounthouder van de verschillende partijen waarmee de gemeente samenwerkt op het gebied van afvalinzameling en -verwerking. Je netwerk ligt met name in de Leidsche regio waarin wij effectief samenwerken en elkaar versterken.

Je bent sparringpartner van de collega’s en bestuur voor vragen op jouw vakgebied en adviseert ook proactief aan hen. Tevens monitor je de gemeentelijke afvalstromen en rapporteer je daarover aan de portefeuillehouder. Ook geeft je voorlichting en educatie op het afvalgebied. Je bent beheerder van het budget Reiniging en zorgt voor input en verantwoording van de financiën m.b.t. dit budget.

Verder stel je informatieve communicatieartikelen op, op het gebied van afvalscheiding, zodat de inwoners het afval nog beter gaan scheiden en participeer je in regionaal (ambtelijk) overleg ter voorbereiding van bestuurlijke besluitvorming op regionaal (provinciaal) niveau. Kortom een veelzijdige functie, waarin je kan pioneren en waar je zowel beleid maakt als ook uitvoert en vooral coördineert en de regie neemt. Allround genoeg voor jou?

JIJ hebt politieke voelhorens. Omdat afval hoog op de politieke agenda staat, heb je ook te maken met politieke gevoeligheden. Jij weet als geen ander daar mee om te gaan. Je hebt ervaring met het creëren van draagvlak en kan goed omgaan met (soms negatieve) input van inwoners en betrokkenen. Daarbij komen jouw assertieve skills goed van pas. Met jouw communicatieve eigenschappen kan je flexibel inspelen op voorkomende problematieken. Je bent een uitstekende regelaar, en weet daadkrachtig op te treden, mocht de omstandigheid dat van je vragen. Deze functie is een solo functie. Daarom is het fijn als je wel al enige inhoudelijke kennis hebt van afval, zodat je in staat bent om zelfstandig te werken. Verder heb je een HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde HBO opleiding.

AANBOD voor jou is een werkweek van 36 uur met een salaris van maximaal €4.671,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10).

Verder bieden wij: 

  • Jaarcontract met een intentie tot omzetting naar een vast dienstverband.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze burgers.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze ‘Academie71’.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen.
  • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm.
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.
  • Tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
  • Een mooie werkomgeving.
  • Gratis parkeren.

Ons Team Beheer Buitenruimte valt binnen het domein Beheer & Bedrijfsvoering, daar behoor je toe in deze veelzijdige functie. Je directe collega’s zijn veelal beheerders van de openbare ruimte en hebben specialismen zoals riolering, wegen, straatmeubilair, openbare verlichting, groenvoorziening, verkeer, etc. Gezamenlijk beheren wij de openbare ruimte van Zoeterwoude. Door de beperkte omvang van de organisatie hebben de medewerkers veel vrijheid maar ook verantwoordelijkheid. Wij kennen elkaar en zijn bereid voor elkaar in te springen. Het is daarom prettig werken bij de gemeente Zoeterwoude. Maar wij zijn ook een hechte organisatie. Zo lunchen we regelmatig samen (tostie donderdag!) of lopen een ommetje en hebben ook veel lol. Dat is de kracht en charme van het werken bij gemeente Zoeterwoude. De directeur Beheer & Bedrijfsvoering aan het woord: Matthijs: ”Als medewerker van en voor de gemeente Zoeterwoude krijg jij alle vrijheid en vertrouwen om jezelf te ontwikkelen. Jij staat daarbij zelf centraal en aan het roer. In Zoeterwoude is het durven duiken om te leren zwemmen!”

Wij zijn al een aantal jaar op rij de nummer 1 van de regio op het gebied van afvalscheiding. Hier zijn we ontzettend trots op. Deze lijn willen we vasthouden en verder intensiveren. Wij beschouwen afval als herbruikbare grondstoffen. De aankomende jaren streven we dan ook naar een afvalloze gemeente. Dat doen we graag samen met jou!

ENTHOUSIAST geworden?
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 4 september 2022 tegemoet.
Solliciteren via deze link: DEZE VACATURE IS NIET MEER VACANT!

Deze vacature staat langere tijd uit, we checken de reacties regelmatig. Zien we een match, dan nodigen wij je zo spoedig mogelijk uit voor een gesprek.

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Matthijs van Kampen, Directeur Beheer & Bedrijfsvoering, of met Paul Geluk Coördinator/Teamleider Buitenruimte, via 071 580 6300. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer, Recruiter, via telefoonnummer 06 – 5275 7940.

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

Gemeente Zoeterwoude werkt met veel inzet aan onze dienstverlenende taken in een prettig informele sfeer. Dat doen we met korte lijnen in alle ruimte. Ruimte die onze weidse & groene omgeving biedt. Maar ook in het werk. Daar is ruimte voor eigen initiatieven, ruimte voor ambities en zelfontwikkeling. We vinden flexibiliteit, toegankelijkheid en open staan voor gesprekken met ondernemers en bewoners belangrijk. We staan voor elkaar klaar, zijn betrokken bij elkaar. We leveren maatwerk in onze dienstverlening altijd met oog voor mensen, luisterend naar hun wensen. De juiste balans tussen een brede ondernemende scope én de menselijke maat, dat maakt onze gemeente uniek.

We werken, zowel lokaal als regionaal, aan verbinding door gezamenlijke belangen te signaleren. We nemen verantwoordelijkheid en gaan aan de slag. Voor toekomstige generaties zetten we in op duurzame samenwerkingen. Ons handelen heeft niet alleen gevolgen voor het hier en nu, maar ook voor daar en straks. Onze ambities zijn om nog meer structuur en professionele ondersteuning te bieden. De (reeds gewaardeerde) kwaliteit van dienstverlening gaan we verder verhogen.

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

WIJ ZIJN GEMEENTE ZOETERWOUDE.

WIE BEN JIJ?