Uitreiking 3D Cornelis Prul Prijs van gerecycled afval

Donald Duck Weekblad, NederlandSchoon en Van Gansewinkel slaan handen ineen.
Donald Duck Weekblad, NederlandSchoon en Van Gansewinkel werken samen in de aanloop naar de Landelijke Opschoondag op 19 maart. Het weekblad komt morgen met een gethematiseerde editie, waar heel Duckstad aan het opruimen slaat. Hierin is tevens de samenwerking met NederlandSchoon zichtbaar in de vorm van branded content. De samenwerkende partijen startten begin februari met de zoektocht naar het beste opruimplan, waarvoor vandaag de Cornelis Prul Prijs wordt overhandigd.

Donald Duck Weekblad benadrukt met deze actie aansluitend op het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’, dat lezen, leren én opruimen leuker is met Donald Duck. De samenwerkende partijen bekronen vandaag het winnende opruimidee van OBS Kastanjepoort te Erichem met de Cornelis Prul Prijs.

Cornelis Prul PrijsDonald Duck Weekblad als verbindende factor
De samenwerking tussen het weekblad en NederlandSchoon is uitgebreid met een campagne met het merkidee ‘Donald heeft er schoon genoeg van’. De insteek is onder meer doorvertaald naar een out-of-home campagne, een speciale scholenposter, branded content in Donald Duck Weekblad en een online campagne op DonaldDuck.nl. Met de Cornelis Prul actie komen de samenwerkende partijen samen in de zoektocht naar het beste opruimidee. Helene van Zutphen (directeur NederlandSchoon) over de samenwerking: “We kunnen ons geen betere Supporter van Schoon wensen dan Donald Duck, als rolmodel voor alle kinderen. ‘Aanstekelijk’ is onze belangrijkste kernwaarde en daar past Donald Duck Weekblad perfect bij. Wij geloven sterk dat de samenwerking met Donald Duck Weekblad positief kan bijdragen aan het zwerfafvalgedrag van kinderen (en hun ouders).”

Circulaire economie
De Cornelis Prul Prijs is ontwikkeld door afvalverwerker Van Gansewinkel, naar een idee van het weekblad. Het bijna 1,5 meter hoge 3D geprinte beeld is gebaseerd op een 3D scan van honderden foto’s van een geboetseerd beeld. Het geprinte beeld bestaat uit meer dan 150 plastic flessen, is gemaakt met acht 3D printers en de totale printtijd bedroeg meer dan 300 uur. In een speciale video is het gehele circulaire proces van de totstandkoming van het beeld te bekijken. “Waarde creëren uit afval, dat is ‘onze wereld’. Met de samenwerking met Donald Duck en Nederland Schoon geven we op een unieke manier invulling aan ons credo ‘Afval Bestaat Niet’. Door kinderen actief te laten nadenken over de afvalproblematiek worden ze ‘ambassadeurs’ van de circulaire economie”, aldus Geert Glimmerveen – Directeur Van Gansewinkel Nederland. “Waarde creëren uit afval is een geweldig mooie opdracht waar we als Van Gansewinkel iedere dag bij meer dan 100.000 klanten en bijna 2 miljoen huishoudens invulling aan geven. Zo hebben we vorig jaar al 93% van het afval een tweede leven gegeven waarvan twee derde als grondstof. Met de Cornelis Prul Prijs – die van 100% gerecycled materiaal is gemaakt – kunnen we jong en oud laten zien hoe we afval een tweede leven geven en maken we duurzaamheid tastbaar”.

De editie is vanaf morgen overal te koop en de winnaar is te bekijken op DonaldDuck.nl

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]