Twence benoemt Ronald Hopman als Directeur Innovatie & Projecten

Met ingang van 1 januari 2018 wordt Ronald Hopman benoemd als de nieuwe Directeur Innovatie & Projecten van Twence.

Hopman (58) wordt verantwoordelijk voor het innovatiebeleid van Twence en treedt toe tot het directieteam. Het gaat om een nieuwe functie. De organisatie investeert fors in innovatie met als doel maximaal (her)gebruik van materialen te bereiken.

De focus ligt daarbij op het produceren van energie uit hernieuwbare bronnen en het terugwinnen van grondstoffen uit afvalstromen en biomassa.

‘We hebben er vertrouwen in dat we met Ronald onze groeiambitie verder kunnen realiseren en daarmee bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de regio’, aldus Marc Kapteijn, algemeen directeur van Twence. Ronald Hopman kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Nederland staat voor de uitdaging om de economie en de samenleving binnen dertig jaar vrijwel CO2-neutraal te maken. Kennisontwikkeling en -deling spelen daarbij een cruciale rol. Ik vind het geweldig om hier met Twence aan bij te dragen. Het is een mooie organisatie met grote potenties op het gebied van duurzame energie, de biobased economy en de circulaire economie”.

Ronald Hopman werkt sinds 2008 bij Veolia, een wereldwijd opererend bedrijf in de water-, energie- en afvalmarkt. Momenteel is hij  Director Business Development voor Veolia Nederland. Eerder werkte Ronald in verschillende functies voor KWR Watercycle Research Institute.