Tuinmeubelen.nl en Van Gansewinkel verwerken afgedankt tuinmeubilair tot nieuwe grondstof

Van Gansewinkel start met de verwerking van afgedankt tuinmeubilair voor de online winkel Tuinmeubelen.nl. De webshop biedt vanaf vandaag haar klanten de mogelijkheid om bij de aanschaf van nieuwe meubelen de oude tuinmeubelen thuis op te laten halen, de afvalverwerker recycleert het afgedankte meubilair vervolgens op een duurzame manier. Met de samenwerking wordt er naar verwachting jaarlijks 150.000 kg tuinmeubilair tot nieuwe hoogwaardige grondstof verwerkt.

Jaarlijks worden in Nederland honderdduizenden tuinstoelen, tuintafels en terrasloungesets afgedankt, waarna deze bij het grofvuil belanden. Tuinmeubelen.nl – Nederlands grootste webshop voor tuinmeubilair – breidt haar dienstverlening uit met een ophaalservice, die bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubels het afgedankte meubilair retour neemt. “Vanaf vandaag bieden wij onze klanten de mogelijkheid om bij het bestellen van meubelen, de verouderde stoelen en tafels direct in te leveren”, aldus Thijs Linthorst, Directeur Tuinmeubelen.nl. “Hiervoor kiest de klant tijdens de bestelling voor de optie ‘inleveren oude tuinset’. Rijbaan Transport – een transportorganisatie die zich inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te re-integreren – bezorgt de nieuwe aankoop en neemt ook direct de oude retour naar ons distributiecentrum. Van hieruit neemt Van Gansewinkel de verwerking van de meubelen naar een nieuwe grondstof voor haar rekening.”

Een tweede leven
Afgedankt tuinmeubilair wordt vooralsnog veelal ingeleverd op milieustraten of opgehaald aan huis waarmee het uiteindelijk eindigt bij het grofvuil. De tuinmeubelen dienen voor verdere verwerking alsnog uit de afvalberg gesorteerd te worden omdat de bekende witte en groene plastics problemen geven bij het scheiden en recycleren van de andere soorten afval die in het grofvuil zitten. “Met het sorteren aan de bron voorkomen we dat deze harde kunststoffen in de afvalstroom van het grofvuil komen en zijn we beter in staat dit type afval te recycleren naar een hoogwaardige nieuwe grondstof. Hierdoor kunnen we het metaal uit de meubelen recycleren tot nieuw metaal en geven we de harde plastics een tweede leven als bijvoorbeeld bitumen dakbedekking”, aldus Florens Slob, directeur Business Development van Van Gansewinkel. “De samenwerking met Tuinmeubelen.nl onderstreept ons credo ‘Afval Bestaat Niet’ in het continue streven om op een zo efficiënt mogelijke wijze zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen uit de afvalstromen die we inzamelen. Mooi om op deze manier gezamenlijk het recyclingpercentage van tuinmeubelen én van het overige grofvuil verder te laten stijgen.”

 

[vc_button title=”Meer over Van Gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]