Trading Update Renewi: Ongewijzigde verwachtingen voor het hele jaar

Renewi plc (LSE: RWI), het toonaangevende internationale waste-to-productbedrijf, maakt zijn trading update over de zes maanden tot en met 30 september 2022 bekend, voorafgaand aan de bekendmaking van zijn tussentijdse resultaten op 10 november 2022.

Renewi heeft in de eerste helft van het jaar goed gepresteerd, met een EBIT die naar verwachting hoger zal zijn dan vorig jaar bij gelijkblijvende inkomsten. De prijzen van gerecyclede materialen zijn boven de historische gemiddelden gebleven, hoewel de prijzen van papier, plastic en metaal in het tweede kwartaal zoals verwacht zijn gedaald.

In sommige segmenten van ons klantenbestand in onze Commercial-divisies, zoals bouw- en groenafval, hebben wij te maken gehad met lagere volumes en wij verwachten dat dit in de tweede helft van het jaar zal aanhouden.  De volumes in onze andere divisies zijn stabiel gebleven.

Nu de inflatie in de belangrijkste landen waar wij actief zijn, voor een belangrijk deel door de energieprijzen, tot lage dubbele cijfers stijgt, blijven wij ons concentreren op kostenbeheersing en het doorberekenen van prijsstijgingen aan klanten.

De in mei 2022 aangekondigde overname van Paro, een in Amsterdam gevestigd commercieel afval- en recyclingbedrijf, is zoals verwacht op 1 augustus 2022 afgerond en de integratieactiviteiten zijn volop bezig.

Wij verwachten dat de nettoschuld op 30 september 2022 ongeveer € 390 mln. (€ 303 mln. maart 2022) zal bedragen, als gevolg van de overname van Paro voor € 67 mln. en de lopende investeringen in de innovatiepijplijn tijdens deze periode. Onze hefboomratio (inclusief het pro forma-effect van Paro) zal aan het einde van de periode naar verwachting minder dan 1,8x de nettoschuld ten opzichte van EBITDA bedragen (1,4x maart 2022).

Hoewel de Groep voor de eerste helft van het jaar een sterke prestatie verwacht, zijn wij ons bewust van de aanhoudende inflatiedruk op de kosten, inclusief energie, in het hele bedrijf en een uitdagend macro-economisch klimaat in de tweede helft van het jaar. Om deze reden blijven onze verwachtingen voor het hele jaar ongewijzigd. Wij blijven vertrouwen houden in de vooruitzichten op middellange en lange termijn, aangezien wij een voortdurende ontwikkeling van de circulaire economie en evolutie van de markt voor secundaire materialen zien.