Toolstation kiest voor nieuwe manier inzamelen e-waste, lampen en batterijen

Foto: medewerkers Toolstation en Danielle Elings van Weee Nederland bij enkele van de gele inzamelbakken

Vanaf 2020 brengt Toolstation, samen met Weee Nederland, de gescheiden inzameling van afgedankte apparaten naar een hoger niveau. Toolstation levert professioneel gereedschap voor de laagste prijs en is gericht op de vakman en serieuze doe-het-zelver. De meer dan 55 winkels in Nederland en 3 in België krijgen een opvallende, grote inzamelbak. Hier kunnen klanten van Toolstation al hun afgedankte elektrische gereedschappen en andere apparaten inleveren. Daarnaast wordt de mogelijkheid aan klanten geboden om lampen en batterijen apart in te leveren.

55 opvallende inzamelbakken in huisstijl
Angelique is facilitair medewerker van Toolstation en zorgt dat alles reilt en zeilt op de vestigingen en op het hoofdkantoor. De organisatie groeit jaarlijks met 18-24 vestigingen en daardoor wordt duurzaamheid steeds belangrijker. ‘2020 is het jaar waarin we de inzameling van afgedankte elektrische apparaten extra aandacht willen geven’, vertelt Angelique. ‘De apparaten konden volgens de oud-voor-nieuw regeling’ altijd al worden afgegeven bij Toolstation, maar nu staan de opvallende gele inzamelbakken in de winkels. We maken daardoor de drempel voor het inleveren extra laag. Voor lampen zijn speciale inzamelboxen zodat deze ook apart verwerkt kunnen worden.’

Samenwerking Stibat 
Ook alle batterijen en accu’s die worden ingeleverd worden op een veilige en verantwoorde manier verwerkt. Stibat organiseert al ruim vijfentwintig jaar de inzameling en recycling van afgedankte batterijen en accu’s in Nederland. En met succes. Zo worden ieder jaar bijna negen van de tien afgedankte batterijen gerecycled.