Alle goede doelen met de door hun ontvangen cheque

Wethouder Pieter Neven van Krimpenerwaard en mevrouw Wierenga van Stichting Sympany overhandigden afgelopen week aan 17 lokale goede doelen een waardencheque.

Afgelopen jaar doneerden de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard 244.615 kilogram textiel in de textielcontainers van Sympany. Een deel van de opbrengst van dit ingezamelde textiel wordt gedoneerd aan lokale stichtingen of verenigingen met een goed doel. Het gaat om een totaalbedrag van €23.088,-.

Wethouder Pieter Neven (Duurzaamheid en Milieu): ‘Door een deel van de textielopbrengst terug te geven aan lokale stichtingen en verenigingen hopen we dat onze inwoners nog meer textiel gescheiden aanbieden. Zo leveren we als gemeenschap een bijdrage aan de doelstelling om bruikbare grondstoffen uit het restafval te houden en her te gebruiken. Het is mooi om te zien dat we hiermee de doelen van lokale stichtingen en verenigingen financieel kunnen ondersteunen’.

De totale donatie is onderverdeeld onder de thema’s cultuur, sport, educatie en milieu.

De verenigingen en stichtingen legden na ontvangst van de cheque aan de aanwezigen met veel enthousiasme uit wat zij allemaal met de donatie gaan doen.