Sympany textielinzamelaar in bijna gehele Leidse Regio

Nu Sympany per januari ook het textiel in Oegstgeest in gaat zamelen, heeft zij het textiel vanuit bijna de gehele Leidse regio. Namelijk gemeente Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en nu ook Oegstgeest.

Textielinzameling in Oegstgeest
In Oegstgeest wordt met 13 bovengrondse textielcontainers op 10 locatie textiel ingezameld. Om nog meer textiel uit het restafval te krijgen, zal de inzameling via containers worden uitgebreid met meerdere huis-aan-huis inzamelingen in het jaar. Wanneer deze huis-aan-huisinzamelingen zijn, merkt u vanzelf.

U ontvangt namelijk een inzamelzak of sticker in uw brievenbus waarop staat vermeld wanneer de huis aan huis inzameling plaatsvindt.

Textiel uit de grijze container houden
Nog altijd verdwijnt textiel bij het restafval. Textiel dat nog opnieuw te dragen of recyclen was. Zonde! Om textiel uit het restafval te houden, is het belangrijk om te weten wat welkom is in de textielcontainers van Sympany. En dat is meer dan alleen kleding.

Onderstaande pictogrammen laten u in een opslag zien wat allemaal welkom is:

Uw dichtstbijzijnde textielcontainer vindt u op www.sympany.nl/vind-een-container

Door uw textiel in gesloten (plastic)zakken in de textielcontainers te doneren, blijft het textiel beschermd tegen vuil en nattigheid.

Regelmatig krijgt Sympany de vraag of dekbedden en kussens welkom zijn. Nee, deze zijn helaas niet welkom. Ze bestaan voornamelijk uit (niet textiele) vulling en zijn voor Sympany niet bruikbaar. Dit geldt ook voor matrassen. Via de website van de gemeente of op de gemeentewerf kunt u nagaan waar u dit materiaal wel kwijt kunt.

Meer informatie over de inzameling in Oegstgeest vindt u hier: https://www.oegstgeest.nl/gemeente/inwoners/alles-over-afval/