Sympany textielcontainers tijdens de jaarwisseling

Beelden die we liever niet tegenkomen deze jaarwisseling

De gezellige donkere dagen van kerst en Oud & Nieuw staan weer voor de deur. Tijd voor elkaar, maar ook voor het afsteken van vuurwerk en maken van vreugdevuren. Keerzijde van deze feestelijkheden voor Sympany zijn verbrand textiel en uitgebrande textielcontainers, kortom veel schade en onnodig hoge kosten. Zonde!

Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan in het beperken van vernielingen en brandschade mede in nauwe samenwerking en overleg met gemeenten. Als voorzorgsmaatregel worden textielcontainers afgesloten en soms zelfs tijdelijk verwijderd. Een andere maatregel is dat de containers kort voor de jaarwisseling nog worden geleegd, waardoor geen afsluiting/verwijdering nodig is. Afsluiting heeft namelijk soms tot gevolg dat inwoners toch zakken naast de containers plaatsen.

Deze maatregelen besparen Sympany, maar ook de brandweer, een hoop ellende en onnodige kosten. Afgelopen jaar zijn tijdens de jaarwisseling ‘slechts’ 10 van onze nu bijna 2.500 textielcontainers vernield door o.a. brandstichting. Wij vertrouwen op een evenzo goed begin van 2017!

Wat betekent dit concreet voor u?

  • Staat de dichtstbijzijnde container niet op de plek die u van ons gewend bent in de periode van 30 december tot 2 januari, dan is deze tijdelijk verwijderd en zal na 2 januari weer worden teruggeplaatst. Dan kunt u uw textiel weer aanbieden.
  • Staat de dichtstbijzijnde container wél op de plek die u van ons gewend bent, maar is deze afgesloten in de periode van 30 december tot en met 2 januari? De container wordt na 2 januari weer geopend en dan kunt u uw textiel weer aanbieden.

Om te voorkomen dat u stuit op een afgesloten of tijdelijk verwijderde container, is het verstandig even geen textiel te doneren in de periode van 30 december tot 2 januari. Wij verzoeken u dringend om in geen geval zomaar textiel achter te laten, omdat dit brandstichting in de hand werkt.

Bent u getuigen van vandalisme of brandstichting tijdens Oud & Nieuw, bel dan gelijk brandweer en/of politie.

Sympany wenst u een veilige en mooie jaarwisseling!