Sympany schenkt geld aan OSA

Stef Holling van OSA, wethouder Gertjan van der Hoeven en Jan-Maarten Zeldenrust van Sympany met de cheque.

De gemeente Aalsmeer heeft met sociaal ondernemer en textielinzamelaar Sympany de afspraak gemaakt dat 25% van de opbrengst van de ingezamelde textiel naar de stichting Ontwikkelings samenwerking Aalsmeer ( OSA ) gaat. In totaal is door Sympany in 2017 in Aalsmeer 129.516 kilo textiel ingezameld. In het bijzijn van wethouder Van der Hoeven werd daarom een cheque van € 11.002,82 aan OSA overhandigd. Het bestuur van het dit jaar 35 jaar bestaande OSA is ontzettend blij met dit extra bedrag voor projecten in ontwikkelingslanden.

Wat is welkom in de textielcontainers van Sympany?
Soms is het voor inwoners niet duidelijk wat welkom is in de textielcontainers van Sympany. Het is een misvatting dat alleen kleding welkom is. Ook schoenen, accessoires (tassen, riemen, petten) en overig textiel (lakens, dekens, gordijnen) mag in de textielcontainers. Waar kunt u uw textiel in uw gemeente kwijt? Met bijgaande link vindt u de dichtstbijzijnde textielcontainer van Sympany in uw buurt www.sympany.nl/vind-een-container.

Geen afval tussen het textiel
Het is heel vervelend dat er steeds vaker afval wordt achtergelaten in de vrij toegankelijke textielcontainers van Sympany. Steeds vaker treffen wij huishoudelijk afval, elektronica, glas, verf en ander soorten vuil aan tussen het textiel. Een onprettige klus voor onze medewerkers om dit afval tussen het textiel uit te halen. Nog erger is het, als het textiel zo vies is, dat ook goed textiel onbruikbaar is geworden. Dat is zonde. Om het gedoneerde textiel tegen vuil, viezigheid en nattigheid te beschermen is het van groot belang dat het in een gesloten plastic (vuilnis)zak wordt aangeboden. Dekbedden, matrassen, kussens of nat textiel zijn niet welkom.