Sympany zamelt al sinds begin 2015 het textiel in Amsterdam in. Alleen stadsdeel Nieuw-West was de uitzondering. Maar sinds begin april is hier verandering in gekomen! Sympany zamelt nu óók het textiel van Nieuw-West in. En daarmee is Sympany de textielinzamelaar in heel Amsterdam geworden.
Aan het verkrijgen van de textielinzameling is een intensief aanbestedingstraject vooraf gegaan. Ten tijde van de gunning was Sympany net ontstaan uit een fusie tussen de inzamelaars Humana en KICI. Bij de start van de inzamelactiviteiten door Sympany in Amsterdam, liep in stadsdeel Nieuw-West nog een contract met een andere inzamelaar. Maar nu is het eindelijk zover en zamelt Sympany met ruim 300 textielcontainers het textiel in heel Amsterdam in.
De bovengrondse containers van Sympany hebben allemaal de vertrouwde groene kleur. Alleen in Nieuw-West blijven ze voorlopig blauw, omdat deze kleur bij de inwoners van Nieuw-West bekend is. In de komende periode worden alle containers voorzien van eenduidige stickers, zodat ze duidelijk herkenbaar zijn als Sympany textielcontainer. Ook zal met pictogrammen duidelijk te zien zijn wat er allemaal in de container mag.
Over Sympany
Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met bijna 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 6 vestigingen van Sympany. Uw textieldonaties bieden mensen kansen. Met de opbrengsten worden projecten gesteund, die zijn gericht op zelfredzaamheid en duurzaamheid in Nederland, Afrika en India. In Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden in een van onze 6 sorteercentra. In Afrika en India bieden uw donaties kansen aan textiel gerelateerde projecten. Zo wordt bijvoorbeeld aan ondernemende vrouwen een vakopleiding van 6 maanden tot naaister geboden. Maar ook is er het Step-Up programma in India, voor kinderen waarvan de ouders in de textielindustrie werken. Het programma houdt kinderen uit deze risicovolle productieomgeving en bereidt ze voor op het reguliere basisonderwijs.