Sympany blijft het textiel inzamelen in Teylingen

textiel voor het lokale goede doel, het Jacoba van Beierenfonds

begin dit jaar zijn Teylingen en Sympany de hernieuwde samenwerking gestart. Met een deel vanuit de opbrengst van de textielinzameling wordt het lokale goede doel Jacoba van Beierenfonds gesteund.Op diverse locaties in de gemeente staan op centrale locaties textielcontainers van Sympany.

Op termijn zal het aantal inzamellocaties worden uitgebreid. Het huidige aantal locaties is voor het aantal inwoners namelijk wat aan de krappe kant. Met deze uitbreiding hopen wij het scheidingspercentage van het textiel te verhogen zodat nog meer textiel uit het restafval blijft.

Wat is welkom in de textielcontainers van Sympany?
Soms is het voor inwoners niet duidelijk wat welkom is in de textielcontainers van Sympany.Het is een misvatting dat alleen kleding welkom is. Ook schoenen, accessoires en overig textiel mag in de textielcontainers. Met onderstaande pictogrammen ziet u in een oogopslag wat u in de textielcontainers van Sympany mag doneren:

Regelmatig krijgt Sympany de vraag of ook dekbedden of kussens welkom zijn. Nee, deze zijn niet welkom in de textielcontainers van Sympany. Ze bestaan voornamelijk uit (niet textiele) vulling en zijn voor Sympany niet bruikbaar. Dit geldt ook voor matrassen. Op de gemeentewerf informeren ze u graag waar u deze spullen wel kwijt kunt.

Uw textieldonaties bieden mensen kansen
Door uw gedoneerde textiel krijgen mensen in Nederland met een afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid op werk in een van onze 5 sorteervestigingen. In Afrika en India bieden uw donaties kansen aan textiel gerelateerde projecten. Vrouwen wordt een vakopleiding tot naaister geboden en ondernemerschapstraining vergroot hun kans een eigen onderneming te starten. Voor kinderen in India, waarvan de ouders in de textielindustrie werken, is het Step-Up programma dat de kinderen uit deze risicovolle productieomgeving houdt. Ze worden in dit project voorbereid op het reguliere basisonderwijs. Onze projecten zijn gericht op zelfredzaamheid en duurzaamheid.

Over het Jacoba van Beierenfonds
Het Jacoba van Beierenfonds is er voor en door inwoners van de gemeente Teylingen met als doel de leefbaarheid en kwaliteit van de samenleving te verbeteren. Het gemeenschapsfonds bestaat uit een stichting die gelden inzamelt. Daarmee steunt het burgerinitiatieven in de gemeente Teylingen, die van algemeen maatschappelijk nut zijn.