Suez Environnement steunt start-ups in Smart Materials

Sartopbootcamp smart materials is uniek in zijn soort
SUEZ environnement – nu nog bekend als SITA Nederland – ondersteunt Startupbootcamp (SBC) Smart Materials. Deze ‘business accelerator’ helpt start-ups die zich richten op het gebruik van slimme materialen. In een programma van zes maanden worden zij geholpen bij het ontwikkelen en in de markt zetten van hun producten. Dit is het eerste programma ter wereld voor jonge bedrijven op het gebied van slimme materialen. Op dit moment nemen tien bedrijven deel aan SBC Smart Materials. Op vrijdag 10 juli presenteren zij hun oplossingen aan investeerders en ondernemers tijdens de afsluitende Demo Day in Sittard.

Freek Bakker, directeur Operations van SUEZ environnement, licht toe: “Wij sluiten ons graag aan bij een innovatief programma als Startupbootcamp. Smart Materials zijn voor ons een zeer interessant gebied en dit initiatief past uitstekend in onze visie. Deze richt zich op de circulaire economie en concrete stappen waarbij co-creatie een belangrijke rol speelt. Wij blijven graag op de hoogte van innovaties en dragen hiermee ook bij aan een breed kennisplatform.” Het programma wordt geleid door de oprichters van Startupbootcamp HighTechXL, samen met het business development team van Brightlands. SUEZ environnement speelt ook een belangrijke rol in dit programma door kennis te leveren in de vorm van mentoren en het bieden van financiële ondersteuning.

Het programma biedt financiële middelen, hulp van mentoren en het Startupbootcamp-team, kantoorruimte en toegang tot een netwerk van experts uit de industrie en investeerders aan tien geselecteerde veelbelovende bedrijven op het gebied van slimme materialen.

SBC Smart Materials maakt gebruik van de faciliteiten van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Hier hebben de startups niet alleen hun kantoor, maar ook toegang tot een volledige bedrijfsketen van research & development, fabrieken, leveranciers en klanten. Met een sterk partnernetwerk van bedrijven, overheden en instituten en gesteund door Chemelot Ventures, worden ideeën omgezet in succesvolle bedrijven. Het programma wordt aangedreven door de expertise van meer dan 150 mentoren met toegang tot markten in Europa, de Verenigde Staten en China.

Demo Day
De Demo Day op 10 juli vormt zowel een einde als een begin voor de startups. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de tien deelnemende teams in Sittard hun oplossingen aan een publiek van investeerders, ondernemers en overige geïnteresseerden. Doel is hier voldoende belangstelling te wekken om de volgende stappen in hun ontwikkeling te zetten.

Kijk voor meer informatie op http://www.startupbootcamp.org/accelerator/smart-materials.html

 

[vc_button title=”Meer over Sita” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/sita-nederland/”]