SUEZ en LyondellBasell introduceren met Samsonite eerste koffercollectie uit gerycled kunststof

Ter ere van de Dag van de Aarde, op 22 april, brengt Samsonite een nieuwe duurzame koffercollectie op de markt die volledig is gemaakt van gerecyclede kunststoffen. SUEZ en LyondellBasell hebben de krachten met Samsonite gebundeld om deze baanbrekende innovatie mogelijk te maken.

Samsonite is een toonaangevende leverancier van bagagematerialen, die wereldwijd bekendstaat om haar hoogwaardige producten die een lange levensduur hebben. Haar innovatie- en ontwikkelteams werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en technologieën. Dit maakt het mogelijk om klanten geavanceerde producten met comfort te bieden, een compact ontwerp te hebben en duurzaam te zijn.

De Green Grey-editie van S’Cure ECO
Met de ambitie om schaarse natuurlijke hulpbronnen te beschermen en de milieu-impact van plastic afval te beperken, heeft Samsonite de Green Grey-editie van S’Cure ECO gelanceerd: een nieuwe collectie die tot stand is gekomen door de recycling en opwaardering van secundaire ruwe grondstoffen. Dit zijn de allereerste koffers die volledig bestaan uit kunststof afvalmaterialen: de buitenkant is gemaakt van gerecycled polypropyleen (PP). Dit is afkomstig uit verpakkingsmateriaal en uit materialen die aan de binnenzijde van gerecyclede PET-flessen zitten. Het resultaat is een milieuvriendelijk product én een lichte, maar sterke koffer voor de best denkbare reiservaring.

De secundaire grondstoffen zijn afkomstig van Quality Circular Polymers (QCP), een fabriek gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig gerecyclede plastics, die is gevestigd in Nederland en wordt beheerd door SUEZ en LyondellBasell. Zij hebben het product samen met Samsonite ontwikkeld, waarbij zij hun kennis van circulaire oplossingen en de productie van kunststof hebben gebundeld. Deze limited edition van Samsonite – verkrijgbaar vanaf 185 euro – is te koop via www.samsonite.eu.

“We zoeken voortdurend naar mogelijkheden om onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken. Hierbij speelt onderzoek naar nieuwe, duurzame materialen een cruciale rol, zodat we onze innovatiekracht kunnen bundelen met onze duurzame ambities”, vertelt Christine Riley Miller, Global Director Sustainability van Samsonite. “We zetten daarom in op zo groot mogelijk gebruik van gerecyclede materialen in onze producten. Zo willen we een betere wereld doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.”

“Onze oplossingen omvatten de hele waardeketen voor de terugwinning en recycling van secundaire grondstoffen die aan de hoogste standaarden voldoen: van industrie tot consument. We omarmen dit bijzondere initiatief van Samsonite, dat met een duurzaam en betrouwbaar product een bijdrage levert aan de circulaire economie”, zegt Jean-Marc Boursier, als Senior Executive Vice President van SUEZ verantwoordelijk voor Financiën en de activiteiten in Noord-Europa op het gebied van recycling en terugwinning.

“Eén van de oplossingen voor het verkleinen van de plastic afvalberg is het bedenken van nieuwe bestemmingen voor kunststof afval. In deze innovatie van Samsonite komt het gebruik van onze gerecyclede materialen erg goed tot zijn recht, omdat het waarborgt dat gebruikte plastics niet in het milieu terechtkomen en reizigers tegelijkertijd beschikken over een duurzaam en betrouwbaar product. Dat is een win-win situatie”, benadrukt Richard Roudeix, Senior Vice President Olefins & Polyolefins in Europa, Azië en Internationaal van LyondellBasell. “We willen een bijdrage leveren aan het beperken van de hoeveelheid kunststof afval en we zijn er trots op dat we optrekken met Samsonite en SUEZ om dit samen te realiseren.”