Suez en Fermentalg willen CO2 gaan opslaan met algen

Fermentalg en SUEZ richten een joint venture op om de industrialisatie en commercialisering van oplossingen voor het afvangen en valoriseren van CO2 in bioproducten te versnellen.

Gesterkt door hun feedback na een vijfjarig partnerschap, en om de groeiende klimaatnoodsituatie aan te pakken, hebben SUEZ en FERMENTALG, een belangrijke Franse speler en expert in het onderzoek en de bio-industriële exploitatie van microalgen, een memorandum van overeenstemming ondertekend voor het ontstaan ​​van in de eerste helft van 2021 van een joint venture, in gelijke eigendom, die fotobioreactoren voor algen zal ontwikkelen die CO 2 kunnen afvangen door middel van biomimicry. Bovendien zal deze belangrijke innovatie de ontwikkeling van circulaire kringlopen mogelijk maken, met name door producten te produceren die kunnen worden gebruikt op het gebied van biocontrole, voeding en diergezondheid.

Het partnerschap tussen FERMENTALG en SUEZ, dat in 2015 werd geïnitieerd als onderdeel van de Overeenkomst van Parijs, heeft de ontwikkeling van unieke en veelbelovende oplossingen mogelijk gemaakt als antwoord op de milieu-uitdagingen van de 21e eeuw:

  • Koolstofput , om CO 2 -emissies in een industriële omgeving opte vangen en te verwerkenmet behulp van een nieuwe generatie algenfotobioreactor;
  • De Combin’Air luchtreiniger, inclusief innovatieve oplossingen zoals een algenfotobioreactor ontworpen om fijne deeltjes (PM10, PM2.5) en stikstofdioxide (NOx) te verminderen om de toxische effecten van luchtverontreiniging op de volksgezondheid te bestrijden.

De nieuwe algenfotobioreactor ontwikkeld door de joint venture zal voortbouwen op deze eerste technologische vooruitgang die de afgelopen vijf jaar in zowel industriële als stedelijke omgevingen is toegepast. De oplossingen verbeteren de selectie van microalgenstammen, nieuwe verlichtingstechnologieën en de identificatie van bioproducten met hoge toegevoegde waarde die de ecologische en economische voordelen van het model valideren. Volgens de toepassingen zullen deze bioproducten bijdragen aan het behoud van de bodem en de biodiversiteit en aan de gezondheid van mens en dier.

Philippe Lavielle, CEO van FERMENTALG , zei: “ Door deze nieuwe groeiafdeling samen met SUEZ Group op te richten, bevestigt FERMENTALG vandaag opnieuw haar ecologische en maatschappelijke engagement. Door gebruik te maken van onze unieke wereldwijde expertise in technologie om duurzame ontwikkeling te dienen, zal onze joint venture nu gepositioneerd worden als een van de leidende spelers op het gebied van luchtkwaliteit en de strijd tegen klimaatverandering. In het eerste jaar zijn we van plan ons kapitaal open te stellen voor andere financiële partners om de wereldwijde uitrol van onze oplossingen te versnellen . ”

Diane Galbe, Senior Executive Vice President Group die verantwoordelijk is voor de wereldwijde Business Unit, Smart & Environmental Solutions en Head of Strategy , voegde toe: “ Deze joint venture met Fermentalg is volledig in lijn met de strategie van onze Groep door oplossingen te bieden voor het opvangen en herstellen van CO 2 in bioproducten. Deze nieuwe, op de natuur gebaseerde oplossingen zullen een positieve impact hebben op het klimaat, de gezondheid en de biodiversiteit en tegelijkertijd de uitdagingen van de circulaire economie volledig aangaan. Vijf jaar na het akkoord van Parijs om de opwarming van de aarde tegen het einde van de eeuw tot 1,5 ° te beperken, vertaalt SUEZ vanaf nu opnieuw haar versterkte engagementen om onze planeet te beschermen in concrete oplossingen voor een duurzame wereld. “