Succesvolle samenwerking Renewi en Rijkswaterstaat bij proef van bandenmeetsysteem op A16

Renewi is een van de participanten in de proef welke door Rijkswaterstaat met een bandenmeetsysteem op de A16 onder Rotterdam wordt uitgevoerd. Het systeem meet de actuele bandenspanning van de vrachtwagens met als doel het verminderen van incidenten gerelateerd aan de problemen met banden.

Renewi is een van de grootste ‘transportbedrijven’ in Nederland. Verkeersveiligheid staat binnen Renewi hoog in het vaandel en daarnaast vinden in deze regio Rijnmond, onder andere over de A16, veel transportbewegingen van de recycler plaats.

Het systeem signaleert mogelijke problemen met de bandenspanning en koppelt deze informatie direct terug aan Renewi, wat accurate direct toepasbare informatie oplevert. Het overgrote deel van de Renewi voertuigen passeren het systeem probleemloos, de meldingen die een te lage bandenspanning detecteren worden direct opgelost. Aanvullend voordeel is dat met de inzet van het bandenmeetsysteem er minder met te lage bandenspanning wordt gereden wat naast brandstof ook CO2 uitstoot bespaart.

Meinderdjan Botman, Managing Director Renewi Nederland over het belang van deze proef:
“Binnen Renewi is veiligheid onze belangrijkste kernwaarde. Deze samenwerking met Rijkswaterstaat sluit daar prima op aan. We hebben tenslotte een gezamenlijk belang; het verbeteren van de veiligheid van onze chauffeurs alsook de medeweggebruikers. Steeds meer zien we dat nieuwe technologie ons daarbij kan ondersteunen, zeker wanneer dit goed op de dagelijkse praktijk aansluit. Deze proef laat zien dat we daarin samen slagen.”