Succesvolle aftrap Omrin’s Winterparty op open dag Thialf

Jong en oud leert spelenderwijs bij over afvalscheiden tijdens Omrin’s Winterparty

Afgelopen zaterdag vond tijdens de open dag van Thialf de eerste Omrin’s Winterparty plaats. Een spelshow met vragen over schaatsen, Heerenveen en afval. Deelnemers werd spelenderwijs kennis over afvalscheiden bijgebracht. Het concept sloeg, zowel bij jong als oud, aan.

Quiz met winelement
Met een rode loper, opvallende sneeuwpoppen en een vrolijke skileraar werd een groot deel van de in totaal 1600 bezoekers meteen nieuwsgierig gemaakt. De Winterparty trok over de gehele middag zo’n 400 bezoekers. Ludieke vragen in combinatie met serieuze vragen over afvalscheiden bleken een goede mix en zorgde soms ook bij het oudere publiek voor hoofdbrekens. Na het beantwoorden van drie vragen konden afvalitems worden verdiend, waarna deze in de juiste afvalbak moesten worden gegooid. Lukte dit, dan was een warme muts en een lekker chocolaatje de beloning. Voor volwassenen was er ook een handig Biobakje voor op het aanrecht en een flyer over afvalscheiden.

Vervolg
De kop is eraf voor Omrin’s Winterparty. De actie, die neigt naar guerrillamarketing, is geen eenmalige, maar wordt verder uitgerold naar Friese gemeenten.