Stichting Taxus Taxi opnieuw in samenwerking met Den Ouden

Gratis huis-aan-huis ophaalservice voor particulieren en bedrijven
Stichting Taxus Taxi haalt gratis taxussnoeisel thuis op, zowel bij particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. Van het snoeisel worden kanker remmende middelen gemaakt. De stichting biedt kosteloos Taxus Taxi Tassen (big bags) en knipzeilen aan, om het snoeien makkelijker te maken. Den Ouden Groep ondersteunt het duurzaam verwerken van groene reststromen. Zij zamelt zelf snoeisel in voor de stichting en biedt klanten de mogelijkheid bij diverse groenproductie/overslag locaties de gratis tassen af te nemen in het werkgebied van Taxus Taxi.

Taxus behoort tot de inheemse naaldbomen en wordt in Europa met name als haagplant gebruikt. Naast haar sierlijke uitstraling, hebben de jonge scheuten van de taxus ook een geneeskrachtige werking. In de naalden van de jonge taxusscheuten zit het voorproduct van Taxol, een stof die als hoofdbestanddeel dient van de chemotherapie. Sinds 2009 is Stichting Taxus Taxi actief. Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een stichting, opererend in een groot deel van Nederland. Den Ouden Groep is gespecialiseerd in groenrecycling en sluit met haar waarden aan bij de stichting. Een actieve samenwerking is dan ook logisch gevolg.

Ook deelnemen en taxussnoeisel gratis doneren? Via www.taxustaxi.nl of telefoonnummer 085-48 96 350 kan een ophaalverzoek worden ingediend. De pijlers van de stichting zijn persoonlijkheid (door de taxiservice) en kwaliteit (het snoeisel dient binnen 24 uur verwerkt te worden). Den Ouden weet als geen ander hoe belangrijk dit is. Per medio mei gaat het seizoen van start. Vanaf dat moment kan iedereen bij Den Ouden terecht voor de gratis tassen. Kijk op de website van Stichting Taxus Taxi of Den Ouden om de locaties op te zoeken.