SP roept gedeputeerde op het matje over gedogen bij afvalverwerker

De SP in Provinciale Staten vraagt een debat aan over het niet naleven van de regels rondom de opslag en recycling van kunstgrasvelden bij het Barneveldse bedrijf Vink. Tv-programma Zembla onthulde dat Gedeputeerde Staten de overtredingen gedogen.

‘We willen weten hoe dit gedogen is ontstaan’, zegt SP Statenlid Paul Kusters die het debat heeft aangevraagd. GroenLinks en Partij voor de Dieren steunen de aanvraag voor het debat. Kusters: ‘We moeten staan voor een betrouwbare overheid die handhaaft bij milieudelicten. Door de uitspraken van gedeputeerde Bieze lijkt het alsof er een grote grijze zone is in het beleid, maar de regels zijn er toch echt om te voorkomen dat zaken erger worden….lees verder

Bron: Omroep Gelderland 13-09-2018 15:26

 


Wij hebben dit bericht voor u geselecteerd als nieuws uit de media met betrekking tot de afvalbranche. Het auteursrecht ligt bij de schrijver/uitgever van dit artikel. Ook is deze verantwoordelijke voor de inhoud en de beschikbaarheid van het beeldmateriaal en artikel. Wij geven u een korte samenvatting en link naar het originele bericht.