SITA schenkt voor 30.000 euro aan producten aan Voedselbanken Nederland

Freek Bakker, HR directeur van SITA Nederland - overhandigt bij de Voedselbanken in Arnhem de producten aan Tom Hillemans, Vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland

Houdbare producten en warme maaltijd als belangrijkste ingrediënten
Nu de feestdagen voor de deur staan, wil SITA weer een gebaar maken aan mensen voor wie het moeilijk is de eindjes aan elkaar te knopen. Zij schenkt ook dit jaar producten ter waarde van 30.000 euro aan Voedselbanken Nederland. Met dit initiatief – dat mede op initiatief van de ondernemingsraad van SITA tot stand kwam – wil SITA Nederlanders die het financieel moeilijk hebben een steuntje in de rug geven. De voedselpakketten bestaan uit lang houdbare producten en producten waarmee een warme maaltijd op tafel kan worden gezet. Zo staan deze feestdagen pannenkoeken op het menu. De pakketten worden vandaag via de acht distributiecentra van Voedselbanken Nederland over het gehele land verspreid.

SITA heeft in overleg met Voedselbanken Nederland vastgesteld aan welke artikelen het meest behoefte bestaat. Zo bestaan de voedselpakketten vooral uit basislevensmiddelen en lang houdbare producten en producten om een warme maaltijd te kunnen bereiden. Ook zal SITA dit jaar extra levensmiddelen bezorgen bij de voedselbanken in Groningen en Zuid-Limburg, omdat hier het aanbod van producten geringer is dan in de rest van het land. Alle producten zijn tegen een gereduceerd tarief ingekocht bij Hanos.

Een feestelijke warme maaltijd tijdens de Kerst
“SITA staat middenin de samenleving en gelooft sterk dat we meer kunnen bereiken door met anderen samen te werken. We ondersteunen daarom al vele jaren het goede werk van de Voedselbanken Nederland. Ook hebben we door de samenwerking met Hanos, die haar producten met korting heeft aangeboden, meer producten kunnen inkopen die voldoen aan de behoeften van de ontvangers”, vertelt Wieger Droogh, algemeen directeur van SITA Nederland.

“Elk jaar wordt de Voedselbank tijdens de feestdagen overweldigd door gulle giften, zoals dit mooie initiatief van SITA. Fantastisch dat dit voor het vierde jaar alweer gebeurt. Hiervoor hebben wij erg veel waardering, omdat veel gezinnen deze producten heel goed kunnen gebruiken. Het aantal mensen dat op onze hulp is aangewezen, groeit helaas nog steeds. Zo hebben we in 2014 bijna twee miljoen voedselpakketten uitgedeeld”, zegt Tom Hillemans, vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland. “Mensen hebben vooral behoefte aan producten waarmee ze een warme maaltijd op tafel kunnen zetten. Daarom bevatten de voedselpakketten van SITA dit jaar onder andere ingrediënten voor een heerlijke pannenkoekenmaaltijd. Zo wordt wellicht Oud & Nieuw voor veel mensen en vooral kinderen echt een feest.”

De pakketten worden verspreid via de regiokantoren van Arnhem, Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Meppel, Landgraaf, Deventer en Den Haag.

Over de Voedselbanken Nederland
Een groeiend aantal mensen maakt gebruik van de noodhulp van de voedselbanken. De grootste uitdaging voor de voedselbanken is om wekelijke een goed gevuld voedselpakket samen te stellen waar hun klanten zo’n twee-en-een-halve dag mee kunnen koken. Het streven is om producten uit elke schijf van de Schijf van Vijf te leveren. Omdat voedselbanken afhankelijk zijn van donaties is dat nog lang niet altijd mogelijk. Meer info www.voedselbankennederland.nl

 

[vc_button title=”Meer over Sita” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/sita-nederland/”]